Bonic/a Fest, una cita màgica en els nostres mercats municipals este dissabte

València Extra viurà esta nit tan especial des del Mercat Central de València

Guardar

0-58
0-58

Els mercats municipals de València convoquen la seua clientela habitual i tota la ciutadania a la celebració Bonic/a Fest, que es desenvoluparà la nit de dissabte que ve, dia 17, en tots els mercats de la ciutat. L’objectiu, ha explicat el regidor de Comerç, Carlos Galiana, és “acostar els mercats als ciutadans i ciutadanes de València perquè coneguen la seua oferta de qualitat i de proximitat”.

La iniciativa es basa en el reconeixement dels mercats municipals com “una ferramenta fonamental de potenciació econòmica”. Així els ha definit l’alcalde, Joan Ribó, que ha presentat este matí la festa acompanyat pel regidor Carlos Galiana, i representants de l’empresa Amstel, patrocinadora de la cita, i altres firmes col·laboradores.

“Els mercats”, ha afirmat Ribó, “són elements fonamentals per a potenciar l’economia, el turisme i la gastronomia, però sobretot són una peça fonamental per a impulsar l’agricultura i l’horta”. Per això, l’alcalde ha defensat la importància de l’eix “mercats de proximitat / agricultura local” com a dinamitzador econòmic.

Durant la nit del dissabte 17, els 14 mercats municipals de València (Castella - Av. Cid, Jesús-Patraix, Jerusalem, Russafa, Central, Rojas Clemente, Mossén Sorell, Torrefiel, Algirós, Cabanyal, Grau, Benicalap, Benimàmet i Natzaret) oferiran als seus clients i visitants una àmplia programació cultural, lúdica i gastronòmica, amb la finalitat de reforçar el caràcter de proximitat d’estos centres comercials propis.

Per això, precisament, el nom de la campanya, “Bonic/a Fest”, que arreplega una tradició de relació afectiva i pròxima entre venedors i clients. Tal com ha subratllat el regidor de Comerç, Carlos Galiana, “els mercats oferixen una experiència de compra molt diferent, de colors, d’olors… i amb un tracte personalitzat i especial… On, si no, et reben amb un «Perla, què vols?»”.

La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament, i compta amb el patrocini de l’empresa Amstel i amb la col·laboració de les firmes Mercavalència, Aigües de València, Red Ford de València i MyTaxi. El representant d’Amstel, Alejandro Rodríguez, ha animat ciutadans i ciutadanes a acostar-se este dissabte als mercats a disfrutar de la festa. I, així mateix, representants de la resta de les firmes col·laboradores han agraït l’oportunitat de participar en esta convocatòria festiva i de promoció dels mercats.

Tant l’alcalde Ribó com el regidor Galiana han subratllat la voluntat de l’equip de govern de fomentar i impulsar les polítiques de promoció de l’agricultura sostenible i l’alimentació de qualitat. “Volem potenciar el sector primari i els servicis en la nostra ciutat com a element de desenvolupament”, ha explicat l’alcalde, “i per a això reforcem les inversions en els mercats, amb el doble objectiu de garantir la seguretat i la qualitat alimentària i garantir l’eixida als productes de l’horta”. De fet, el pressupost municipal reserva una partida d’un milió d’euros per als mercats i, de forma paral·lela, es disposa d’un total de 2,5 milions d’euros, provinents del Pla Confiança de la Generalitat, que es destinaran a la millora del Mercat del Grau.

“Volem que la gent tinga en el seu GPS local on està ubicat el mercat del seu barri”, ha explicat l’alcalde, “i on estan els altres mercats de la ciutat, com a opció de compra de qualitat”. “I volem també que els agricultors cultiven la terra de manera sostenible i que, al mateix temps, en puguen viure”, ha conclòs Ribó, “i el primer pas és que l’horta siga horta, no un solar per a edificacions; i el segon, potenciar els canals de comercialització, que per a nosaltres són els mercats, igual que es fa en la resta d’Europa”.

EL PACTE DE POLÍTICA ALIMENTÀRIA URBANA DE MILÀ

En este context, el regidor Carlos Galiana ha anunciat la candidatura de la ciutat de València a acollir la reunió de 2017 del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, firmat a l’octubre del 2015 en esta urbs italiana per alcaldes de ciutats de tot el món (entre les quals, València), i que enguany es reunix en la ciutat de Roma.

València opta a acollir i organitzar l’edició de l’any pròxim, amb la voluntat de reforçar les polítiques iniciades per l’equip de govern actual de foment de l’agricultura local i el desenvolupament de l’horta com a “rebost saludable i sostenible” de la ciutat. L’elecció de la seu es coneixerà a mitjan mes pròxim, encara que tal com ha explicat Galiana, “siga o no elegida la nostra ciutat, des de l’Ajuntament estem duent a terme igualment les iniciatives de promoció del comerç de proximitat i de l’alimentació sostenible de qualitat, i amb la finalitat que això siga una promoció al llarg de tot l’any”.

L’APARCAMENT DE LA PLAÇA DE BRUGES

A preguntes dels periodistes, l’alcalde ha explicat que en estos moments ja està en fase de licitació el projecte d’obres d’accés a l’aparcament de la plaça de Bruges (que, com és conegut, en la legislatura anterior incloïa errors de pes, com per exemple que preveia l’entrada a l’aparcament, però no l’eixida), i ha garantit a venedors i clients que des de l’Ajuntament “s’està treballant a la màxima velocitat i gastant molts diners en este projecte, que és una aposta seriosa, i que considerem fonamental per al desenvolupament del Mercat Central”.

Finalment, i davant de la pregunta també dels periodistes sobre la situació dels apartaments turístics en la ciutat, Ribó ha reiterat l’aposta municipal per “un turisme de qualitat, sostenible, cultural i ecològic”. “El turisme a València funciona bé, millor que mai”, ha assegurat, “encara que hi ha coses a solucionar, conjuntament amb la Generalitat”. Ribó ha conclòs rebutjant el model de turisme “massiu o de botellot, que no estimularem”. I ha conclòs assenyalant com a exemple d’esta aposta “l’acte de presentació de la iniciativa Bonic/a Fest, que”, ha finalitzat, “reflectix la nostra aposta per la qualitat, la cultura, la gastronomia i l’ecologia”. Acabem amb la nota musical.

Destacats