Benimaclet registra noves signatures per a demanar la desclassificació del sòl dels terrenys del PAI

Col·lectius veïnals del barri continuen realitzant accions per a mostrar el seu rebuig al PAI de Benimaclet

Guardar

Acció veïnal contra el PAI Benimaclet
Acció veïnal contra el PAI Benimaclet

Benimaclet continua dient NO al PAI. De fet, 500 registres més s'uneixen, hui, als ja entregats per a mostrar el seu rebuig a aquest projecte urbanístic. Tal com s'ha informat des de Cuidem Benimaclet, aquest matí, a les 11.00 hores, s'entregaran, a la Junta de Districte del barri, les signatures tant de diferents col·lectius del barri, com de persones a títol individual demanant la desclassificació dels terrenys del PAI de Benimaclet.

El PAI de Benimaclet proposa, entre altres qüestions, la construcció de 1.345 habitatges – el 30% de VPO -, repartits en dues torres, que podrien arribar a les 30 altures, i amb una reserva de 220.217 metres quadrats per a sòl dotacional públic. La resta dels blocs, que se situaria en la zona més pròxima al nucli urbà, tindrien al voltant de 8-10 altures. Una construcció en altura que, defensen, "afavoriria l'aparició d'una gran zona verda central i dotaria de serveis necessaris per al barri".

No obstant això, aquesta proposta no ha calat entre bona part dels veïns i veïnes del barri, que ja han dut a terme diferents accions per a demanar la paralització del PAI. Manifestacions, accions informatives, recollida de signatures... tota acció és bona per a exigir que s'escolte les peticions dels veïns i veïnes del barri.

El mes de juliol passat, Cuidem Benimaclet celebrava la postura de l'alcalde de València, Joan Ribó, que apostava per repensar el pla. Així, plantejava que era necessari mantindre l'horta, consensuar el projecte amb els veïns i veïnes i integrar els nous edificis amb les construccions i dotacions ja existents del barri. "Alguna cosa que no veig de manera clara en el presentat per Metrovacesa", deia.

I, quines són les reivindicacions de Cuidem Benimaclet? En una entrevista a València Extra explicaven que el que "exigim és la desclassificació del sòl. Aquesta mesura no vol dir que no es puga fer res. La nostra proposta és destinar part dels terrenys a horta i l'altra a la creació de dotacions necessàries per a Benimaclet". En aquest aspecte, diuen que "amb la gent que, actualment, som en el barri ja necessitaríem un centre de majors, una escola i un centre de salut perquè els actuals estan col·lapsats". D'aquesta manera, la construcció que es proposa des de Metrovacesa tan sols generaria més gentrificació en el barri.

Així mateix, explicaven que "quan diuen que construiran serveis que el barri necessita, com una escoleta de 0 a 3 anys, és mentida. Metrovacesa no ens regalarà una escola, sinó que deixarien la parcel·la condicionada perquè l'Ajuntament la construïsca". No obstant això, "eixes no són les nostres reivindicacions".

Arxivat a:

Destacats