Benimaclet estrena zona de socialització canina amb una millora de l'espai verd

Es tracta d'una la remodelació sol·licitada per la ciutadania que inclou nous bancs i jocs biosaludables

Guardar

Nova zona de socialització canina de Benimaclet
Nova zona de socialització canina de Benimaclet

Benimaclet compta amb una nova zona de socialització canina gràcies als treballs d'adequació realitzats en les últimes setmanes per part de l'Ajuntament de València. Així, i gràcies a una inversió total de 76.109 euros, s'ha permés satisfer una demanda ciutadana sol·licitada en els pressupostos participatius DecidimVLC, que inclou, a més, la millora de l'espai verd amb la instal·lació de jocs biosaludables i nous bancs.

Concretament, aquest nou espai se situa al costat del CEIP Carles Salvador, entre els carrers Viver i Albocàsser. La nova zona de gossos es troba en un dels quadrants del jardí, en un espai que ja era usat per les persones que tenien gossos per a passejar-los.

El projecte, que ha requerit un termini d'execució de sis setmanes per a remodelar un total de 805,45 metres quadrats de l'àrea verda, va sorgir del procés de participació ciutadana DecidimVLC i encaixa en el compromís del consistori de fomentar espais urbans funcionals i adequats per a la diversitat de persones usuàries, afavorint la convivència social dels diversos públics en els espais verds de la ciutat.

Per això, l'obra de la zona de socialització canina ha permés la millora de l'espai per als diferents públics, tant amb la incorporació d'elements biosaludables com de nous bancs que compleixen la normativa vigent en matèria d'accessibilitat, i s'ha aprofitat per a millorar la vegetació del jardí.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, valora que aquesta intervenció "dona compliment a una proposta dels pressupostos participatius, ja que aquesta nova zona de socialització canina va ser proposada i votada pel veïnat de Benimaclet, que reclamava un espai per a passejar mascotes sense anar lligades".

D'aquesta manera, incideix en el fet que "s'allibera la resta d'aquest jardí de la presència de gossos solts, quan, recordem, l'ordenança municipal prohibeix la presència de gossos sense lligar als jardins i vies de la ciutat, i creguem un espai gran, de més de 800 metres quadrats, on les mascotes puguen córrer i relacionar-se en llibertat".

Destacats