Benimaclet celebrarà el XVI Festival de la Tapa

Se celebra els pròxims dies 12 i 13 de juny, de 19.00 a 23.00 hores

Guardar

Fiesta -Tapa- Benimaclet
Fiesta -Tapa- Benimaclet

El barri de Benimaclet celebra el XVI Festival de la Tapa, una iniciativa impulsada des de l'Associació de Comerciants i Professionals del barri, que enguany compta amb el suport de l'Ajuntament per primera vegada. La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha subratllat la importància d'impulsar aquest tipus de convocatòries, que ajuden a la dinamització econòmica i social del barri, així com al model de turisme gastronòmic de la ciutat.

Acompanyada pel president de l'Associació de Comerciants, José Andrés Gil, la regidora Sandra Gómez ha convidat la ciutadania i persones visitants a gaudir i participar en aquesta convocatòria lúdica, que uneix gastronomia i intercanvi en els carrers d'un dels barris amb més tradició i història de la ciutat.

Els pròxims dies 12 i 13 de juny, les diferents propostes del XVI Festival de la Tapa s'oferiran al públic al carrer del Reverend Rafael Tramoyeres, des de les 19.00 hores fins a les 23.00 hores, «de manera que es garantisca també el descans de les persones residents en aquesta via pública», ha explicat José Andrés Gil. En els seus tres lustres d'història, aquest festival gastronòmic ha registrat una participació de 8.000 a 10.000 persones del barri i de tota la ciutat. Especial presència, han destacat els seus organitzadors, tenen els nombrosos estudiants Erasmus que han fet del barri un dels seus principals llocs de residència, i que fan d'aquest festival «una trobada de llengües, de cultures i de joventut», en paraules de Gil.

La delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, ha explicat que aquesta iniciativa de l'Associació de Comerciants «s'emmarca plenament en la línia de la Regidoria de foment del producte gastronòmic com a estratègia de promoció turística». De fet, el pròxim 15 de juny se celebra el Dia Mundial de la Tapa, per la qual cosa aquesta convocatòria de barri oberta a tota la ciutat suposa un preàmbul de gran interés.

Destacats