Benicalap acollirà un nou BioBlitz el cap de setmana

Guardar

Bioblitz- Marxalenes
Bioblitz- Marxalenes

La Fundació València Clima i Energia de l'Ajuntament de València, dependent de la Regidoria d'Energies Renovables i Canvi Climàtic, i la Regidoria de Parcs i Jardins, han organitzat junt amb SEO Birdlife i en col·laboració amb el Jardí Botànic, la tornada del BioBlitz dins de la iniciativa de «València Canvia pel Clima!». Els pròxims 3 i 4 de novembre un nou BioBlitz tindrà lloc al barri de Benicalap.

Un BioBlitz és un mostreig ciutadà de biodiversitat urbana, en què experts s'uneixen als ciutadans per tal de descobrir i catalogar la flora i fauna que s'amaga als parcs i jardins de la ciutat. Després de l'èxit del primer Bioblitz que es va portar a terme als parcs de la Rambleta i Malilla el passat mes de maig, el regidor d'Energies Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo assegura que «València impulsa per segona vegada un BioBlitz, el que demostra el compromís de la ciutat amb el coneixement, la posada en valor i la potenciació de la biodiversitat urbana».

Entre les activitats que es podran fer al BioBlitz del pròxim cap de setmana, trobem una observació de rates penades el dissabte 3 de 18 h a 20 h, la inscripció de la qual està limitada a les primeres vint persones; i el diumenge 4 començarà el dia amb una mostra de la biodiversitat de la zona (9:00–10.30 h), seguit d'una picadeta i, per a concloure el BioBlitz, una sessió de ciència, divulgació i observació amb experts per a descobrir la vida que s'amaga en els nostres parcs d'11 h a 13 h.

A l'anterior Bioblitz als Parcs de la Rambleta i de Malilla al mes de maig es van catalogar més de 200 espècies de flora i fauna, i en finalitzar la jornada del 27 i 28 d'octubre, ja es va traure un llistat preliminar per damunt de les 100 espècies, que es completaran en els pròxims dies gràcies al treball de laboratori.

«En un context de canvi climàtic és fonamental conéixer i valorar la natura que ens envolta, perquè ens protegeix dels pitjors impactes de l'escalfament i fa les nostres ciutats més habitables. Un mostreig de plantes i animals és una forma magnífica, divertida i educativa d'entendre el paper dels parcs i jardins», ha declarat Jaramillo en defensa del BioBlitz.

Destacats