La Banda Simfònica de València celebra el seu 120 aniversari amb un concert gratuït

Guardar

Banda Simfònica de València
Banda Simfònica de València

El 8 de desembre, la Banda Simfònica Municipal celebra el seu 120 aniversari, per la qual cosa l'Ajuntament de València, per a commemorar esta data, ha organitzat este diumenge a les 19 hores un concert gratuït a la Sala Iturbi del Palau de la Música. En esta ocasió, el públic podrà escoltar un programa en el qual s'inclouen les obres interpretades en el seu concert fundacional de 1903, així com dues composicions compostes tant per al centenari ja celebrat, com per a este aniversari.

Per part seua, l'alcaldessa, María José Catalá, ha animat a la ciutadania a assistir a este concert i ha destacat que la institució musical centenària “forma part indissoluble del patrimoni artístic, històric i cultural de València, amb un notable prestigi i una participació activa en els principals actes institucionals de la nostra ciutat”. Així mateix, ha assenyalat que “s'ha convertit al llarg de la seua trajectòria en tot un referent per la seua aportació a la història de la nostra cultura musical i pel seu decisiu paper en la constitució de les nombroses bandes amb les quals compta tant València com la Comunitat Valenciana”.

D'esta manera, la Banda Simfònica Municipal, sota la direcció de Miquel Rodrigo i Tamarit, oferirà un programa en el qual s'inclouen obres interpretades durant el seu concert inaugural. Este és el cas, per exemple, de “El festí de Baltasar” i “L’entrà de la murta” de Salvador Giner; de la transcripció per a banda de l'obertura de “Tannhäuser” de Richard Wagner; la dansa bacanal de l'òpera “Sansón i Dalila” de Camile Saint-Saëns; o el pasdoble “València” del seu primer director, Santiago Lope. També s'interpretaran aquelles compostes per al centenari com és “Dones de 1903” de Francisco A. Bort, i ara per a este 120 aniversari, “120è *Aniversari” de Toni Goig.

El 7 d'agost de 1902, el Ple de l'Ajuntament de València va aprovar, per iniciativa del regidor Vicente Avalos, la seua creació. Després dels treballs duts a terme per la comissió nomenada a aquest efecte, el 12 de gener de 1903 es va aprovar el seu Reglament intern. I va ser el 8 de desembre d'eixe mateix any quan la Banda Simfònica Municipal va debutar, sota la direcció del mestre Santiago Lope Gonzalo i amb el mestre Salvador Giner com a director artístic. A partir de llavors, ha desenvolupat una trajectòria artística avalada per diversos reconeixements musicals.

La recollida d'entrades per al públic en general es realitzarà el mateix dia del concert, a partir de les 10 hores del matí. Estes es podran obtindre tant de manera presencial en les taquilles del Palau de la Música com a en línia a través del seu web. Les localitats són limitades.

Destacats