Avança la renaturalització de l'avinguda d'Ausiàs March de València

Urbanisme ha aprovat l'avaluació ambiental per a resituar l'espai verd en els marges de l'avinguda

Guardar

Imatge de la futura avinguda Ausiàs March de València
Imatge de la futura avinguda Ausiàs March de València

L'esperada renaturalització de l'avinguda d'Ausiàs March de València avança. Aquest dilluns, l'Ajuntament de València ha anunciat que ja s'ha aprovat l'avaluació ambiental de la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), una actuació que permetrà reubicar l'espai verd en els marges d'una de les principals avingudes d'accés i eixida de la capital del Túria.

Encara que el PGOU ja qualifica d'espai lliure (és a dir, com a "zona verda") gran part de l'avinguda, la concentra en una banda central de 20 metres d'amplària, per la qual cosa no està unida als habitatges i espais per als vianants de l'avinguda.

Amb aquesta aprovació, es pretén reubicar aquesta zona verda en els marges de l'avinguda, de manera que, efectivament, es connecte amb els habitatges i s'aconseguisquen espais lliures més amplis, connectats amb les voreres i els locals situats en planta baixa, passant d'un 20% a un 66% d'espais verds i per als vianants i incloent espais de joc o esportius.

Avinguda Ausiàs March de València
Avinguda Ausiàs March de València


Sandra Gómez, vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà de València, ha destacat que "es pretén generar espais verds com a eines per a la millora de la qualitat ambiental". "L'objectiu és reduir notablement la contaminació acústica i ambiental, amb els beneficis que suposa en la salut i el benestar dels veïns i veïnes de tots els nostres barris", ha afegit.

Una frontera verda que separarà els habitatges de l'espai rodat

La renaturalització de l'avinguda d'Ausiàs March de València pretén transformar la imatge d'aquesta artèria tan important de circulació de la ciutat. I és que es reduirà un carril de circulació i les zones verdes passaran de ser una banda central a situar-se al costat dels habitatges. D'aquesta manera, es crearà una frontera verda que separe les façanes i el trànsit rodat.

A més, es crearan espais de trobada veïnal, zones verdes o places per als vianants i es dinamitzarà la vida comercial dels barris de Malilla, Corts, na Rovella i la Font de Sant Lluís. La menor exposició al soroll i la contaminació del trànsit i la disminució de les temperatures gràcies a l'arbratge pretenen, així mateix, millorar la qualitat de vida d'aquests veïns i veïnes.

La renaturalització d'Ausiàs March forma part de les infraestructures verdes que connectaran els espais enjardinats i grans parcs de la ciutat juntament amb l'avinguda del Port, l'avinguda de Pérez Galdós, l'eix Sant Vicent- Av.de l'Oest, el Bulevard Cultural o el Corredor Verd València Sud, que discorrerà sobre l'espai que ocupen actualment les vies del tren que separen els barris del sud de la ciutat.

Destacats