Avança la demolició de l'antiga fàbrica cervesera per a garantir la seguretat i acabar amb la degradació de l'entorn

Gómez: “donem resposta a una reivindicació veïnal de la Creu Coberta en uns terrenys en els quals està prevista la construcció de jardins, habitatges i vials, dins del projecte Parc Central”

Guardar

0611 Visita cervesera
0611 Visita cervesera

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat este dijous les actuacions de la fase 4 de l'enderrocament de l'antiga fàbrica de cerveses "El Túria", situada al carrer Sant Vicent. "Amb estes actuacions complim el compromís que vam adquirir amb els veïns i veïnes amb l'objectiu de garantir la seguretat i evitar la degradació d'esta zona del barri de la Creu Coberta, una intervenció imprescindible", ha afirmat la vicealcaldessa, qui ha afegit que des de l'Ajuntament "no parem i estem treballant en projectes fonamentals per a millorar la qualitat de vida en els nostres barris".

La vicealcaldessa Sandra Gómez ha recordat la visita que va realitzar a les instal·lacions de l'antiga fàbrica de Cerveses "El Túria" en 2015, quan exercia com a regidora de Bombers, i va poder "comprovar l'estat de degradació i abandó": "quan vam arribar al Govern ens vam comprometre amb el barri de Creu Coberta per a solucionar un problema i una situació que haviem denunciat durant anys, fruit de la deixadesa de l'anterior govern" ha explicat. "I a poc a poc, fase a fase, estem complint amb una reivindicació històrica dels seus veïns i veïnes", ha afegit.

La fàbrica de Cerveses "El Túria", activa des de 1947 com un dels motors econòmics de la ciutat de València, va mantindre la seua activitat després de passar a les mans de la cervesera Damn fins a l'any 1986. Anys més tard, una promotora immobiliària va comprar les instal·lacions que, "des de eixe moment, han estat sumides en un estat d'abandó i degradació, que va portar als veïns de la zona a denunciar la quantitat de fem acumulat en el seu interior i la perillositat del recinte", ha subratllat Gómez. Per això, l'Ajuntament de València, des de l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana "ens vam haver de fer càrrec de l'enderrocament del que quedava de l'antiga fàbrica, evitant així que la zona es degradara més i garantint la seguretat", ha afegit la vicealcaldessa.

Amb una superfície de 30.000 metres quadrats, el solar on se situa la fàbrica forma part, al costat de les fàbriques de Macosa, del projecte urbanístic del Parc Central. "Este solar s'engloba en l'actuació que implicarà el soterrament de les vies per a crear una zona verda en la superfície", ha recordat Gómez.

Esta quarta fase dels enderrocaments contempla la demolició dels edificis núm. 7, 8 i 9, i inclou la retirada, transport i gestió dels residus de baixants, plaques i restes de fibrociment, l'elaboració i tramitació del Pla de Treball per a materials amb contingut d'amiant davant l'autoritat laboral, i la retirada o desviament del pal elèctric situat en el casetón de l'escala esquerra de l'edifici 8, la neteja de la parcel·la i el seu clos, la repercussió de la gestió i tractament de residus, i finalment el servei de gestió de residus d'enderrocs bruts en previsió de l'excés d'estris i fems. "Amb esta quarta fase d'enderrocaments, el Consistori portarà gastat més d'un milió d'euros en estes actuacions que després repercutirem a la propietat, a l'hora d'escometre la reparcel·lació dels sòls que conformen el Pla d'Actuació Integrat (PAI) de Parc Central", ha explicat Gómez.

La vicealcaldessa ha conclòs recordant que "esta 4a fase compta amb un pressupost de 219.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos". Després d'estes actuacions, quedarà únicament per derrocar l'edifici núm.9 (menys el seu nucli de comunicació) que es farà en una 5a i última fase.

Arxivat a:

Destacats