AUMSA rebrà 6,1 milions de la Generalitat per a construir habitatges de lloguer assequible

Guardar

Habitatges públics
Habitatges públics

L'empresa municipal AUMSA rebrà 6,1 milions d'euros de la Generalitat Valenciana per a la construcció de vivendes per a llogar assequible a la ciutat de València. La Generalitat ha aprovat la sol·licitud que havia realitzat la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana que dirigeix la vicealcaldessa Sandra Gómez per a finançar la construcció de sis promocions entre les quals es troben les del carrer Tapineria i Soguers en el centre de la ciutat i altres quatre en la zona d'expansió de l'avinguda de Tarongers, el carrer Hortolanes, carrer Moreres i carrer Barraques del Figuero. Les ajudes que ha concedit la Generalitat s'emmarquen en una convocatòria establida en el Pla Estatal d'Habitatge que va aprovar el Govern d'Espanya.

L'edifici del carrer Barraques del Figuero (22 habitatges) ja està en construcció, mentre que els dos de Sogueros (4 habitatges cadascun) s'adjudicarà el contracte en el consell d'administració d'AUMSA de demà perquè les obres puguen iniciar-se el mes vinent de febrer. Pel que respecta a Tapineria (3 habitatges), està previst que les obres puguen començar a l'abril mentre que AUMSA licitarà l'obra de l'edifici de Moreres (41 habitatges) també en el consell d'administració. D'aquesta manera, les cinc promocions estaran en obres abans de 2022.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat l'impuls que aquesta ajuda autonòmica suposarà per a la construcció d'habitatge a la ciutat de València. "Tenim la bona notícia que la Conselleria d'Habitatge finançarà amb 6,1 milions el pla que hem impulsat des d'Urbanisme per a ampliar el parc públic d'habitatge". "Vull recordar que tenim un pla per a augmentar en 323 habitatges de lloguer assequible per a poder incrementar l'oferta del parc públic d'habitatges i donar més oportunitats a famílies que vulguen emancipar-se i que donat els preus de l'habitatge tinguen dificultats", ha explicat.

En aquest sentit, ha recalcat, "hem fet un esforç molt important com a Ajuntament amb una inversió de 25 milions d'euros als quals se sumen altres 25 milions del BEI, del préstec que aconseguim, i hui, a més, tenim la bona notícia que la Conselleria d'Habitatge col·laborarà i finançarà part d'aqueix pla especial d'ampliació del parc públic d'habitatges que hem impulsat des d'Urbanisme amb 6,1 milions d'euros". "Aquesta ajuda ens permetrà alleugerir la càrrega de l'ajuntament de València i, per tant, ens permetrà poder dedicar més recursos econòmics a millorar i ampliar el dret a l'accés a un habitatge", ha subratllat Gómez.

L'ajuda que rep AUMSA de la Generalitat, d'aquesta manera, servirà per a potenciar el Pla d'Habitatge de l'empresa municipal que a l'agost va rebre la llicència per a la construcció de 184 habitatges de lloguer assequible en tres edificis de nova planta, per al que comptarà amb una inversió de més de 25 milions d'euros.

Destacats