AUMSA inicia la construcció de huit habitatges de lloguer assequible al barri del Carme

Guardar

La vicealcaldessa Sandra Gómez visita el carrer Soguers
La vicealcaldessa Sandra Gómez visita el carrer Soguers

L'empresa municipal AUMSA ha iniciat la construcció de huit vivendes protegides de règim general en dos edificis del carrer dels Soguers, els números 6 i 12, al barri del Carme. Les obres tenen un termini d'execució d'un any i formen part del Pla de Construcció d'Habitatge Assequible promogut per AUMSA i la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana. "El pla històric que hem impulsat des d'Urbanisme per ampliar el parc públic d'habitatge avança molt ràpidament. De fet, hui estem visitant dues promocions d'habitatge de dos edificis al carrer dels Soguers que, en total, acolliran huit habitatges de lloguer assequible", ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

El pla té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels habitants dels diferents barris de la ciutat de València, a través de la intervenció en l'entorn urbà. A més, s'executa per atendre les necessitats de vivenda dels col·lectius amb especials dificultats per accedir al mercat immobiliari.

En aquesta línia, es treballa per ampliar el parc de vivendes en lloguer de València, fomentant noves edificacions amb millores en matèria de qualitat constructiva i eficiència energètica, incorporant la perspectiva de gènere en la seua aplicació estratègica.

El projecte ha rebut el suport de la Conselleria d'Habitatge de la Generalitat, que va aprovar a la fi del passat any la concessió de 6,1 milions d'euros a AUMSA per construir vivendes protegides a la ciutat. Unes ajudes que s'emmarquen en la convocatòria establida en el Pla Estatal de Vivenda que va aprovar el govern d'Espanya. Respecte a aquest tema, Gómez ha subratllat: "Aquesta ajuda ens permetrà alleugerir la càrrega de l'Ajuntament de València i, per tant, ens permetrà poder dedicar més recursos econòmics a millorar i ampliar el dret a l'accés a un habitatge".

Els treballs en el número 12 es van adjudicar a l'empresa Contrafforte Restaure SL per un import de 596.960 euros. La direcció facultativa de les obres és a càrrec de Direcció i Control Tècnic d'Obres (DICOTEC, SL). Es tracta d'una rehabilitació d'un edifici de cinc plantes amb un total de quatre vivendes compostes per una planta baixa, on se situen els elements comuns, planta d'entresolat destinat a l'habitatge, i tres plantes superiors que inclouran dues vivendes per planta. Els habitatges, que tenen entre 51 i 57 metres quadrats estan formats per dues habitacions, un bany, i saló-menjador amb cuina integrada.

La mateixa empresa va resultar adjudicatària del segon contracte per construir un edifici de nova planta en el número 6 per un import total de 553.221 euros. La direcció facultativa de les obres de les quatre vivendes protegides recau en Luengo Arquitectes Estudi SLP. L'edifici tindrà una altura de cinc plantes i un total de quatre habitatges. L'habitatge situat en planta baixa consta de saló-menjador i cuina integrada, un dormitori i un bany, mentre que els habitatges situats en la planta primera i segona inclouen un saló-menjador, cuina, tres dormitoris i dos banys en una superfície de 72 metres quadrats més balcons. La tercera i quarta planta es dedicarà a un habitatge dúplex de 92 metres quadrats més balcons. Finalment, en la planta baixa se situaran places d'aparcament de bicicletes i la cambra de residus. Les dues obres tenen un termini estimat d'un any de duració.

El pla de vivendes inclou en el seu projecte un total de 323 habitatges de lloguer assequible, 27 en el centre històric de la ciutat i 296 repartides entre el barri de la Malva-rosa i el poble de la Punta.

"L'actuació que visitem hui es produeix en un barri on la tensió dels preus de lloguer és més alta que en la mitjana de la resta de València. De fet, hem previst llançar altres tres edificis més en el centre històric, en concret en Tapineria, on començaran les obres després de Falles, el carrer de Ripalda i de Fos que, aproximadament, suposarà la incorporació de 20 habitatges més al parc públic de lloguer de l'Ajuntament de València. Amb tot això, el que estem promovent és que existisca una oferta d'habitatge assequible per a totes les famílies i totes les persones que vulguen independitzar-se i estem fent un pas de gegant des de l'Àrea d'Urbanisme per ampliar i duplicar el parc públic d'habitatge amb el qual compta l'Ajuntament de València", ha incidit Gómez.

En aquest sentit, Gómez ha subratllat que l'activitat del Registre de Solars i Edificis ha permés que set edificis amb ordre d'edificació ja hagen sol·licitat llicència d'obres als barris del Carme i Velluters. A més, altres 17 solars tenen dictada ordre d'edificació, o es troben ja en règim d'edificació forçosa. I altres cinc edificis s'han inscrit en el registre per instar la seua pròxima rehabilitació. "Amb aquesta mena d'actuacions fomentem l'actuació sobre els solars que encara es mantenen com a buits urbans en el nostre centre històric, facilitant la seua edificació i la construcció de nous habitatges i un entorn urbà de qualitat per als veïns i veïnes de Ciutat Vella", ha manifestat Gómez, qui ha destacat el treball per acabar amb solars històrics de la zona com el que ja està en construcció al carrer de Salvador Giner.

Plaça del Mercat en Falles

D'altra banda, des del servici d'obres i l'empresa encarregada de les obres de reurbanització que s'estan duent a terme a la plaça del Mercat, tenint en compte el desenvolupament de les festes i els actes previstos en la programació de les Falles d'enguany, s'han realitzat actuacions sobre la base de les recomanacions del cos de Bombers i Policia Local, per garantir la seguretat en l'entorn de les obres.

Seguint aquestes recomanacions, es mantindrà tancat l'espai pròxim al voltant de les Covetes de Sant Joan, i es protegirà la zona del carrer de les Carabasses, que actualment es troba sense pavimentar. Quant a l'avinguda de Maria Cristina, atés que es tracta d'una via d'evacuació en actes com les mascletaes que comencen aquest pròxim diumenge, s'ha decidit des del servici d'obres cobrir les zones sense pavimentar amb una capa de morter per eliminar qualsevol desnivell en moments de major afluència.

Destacats