Augmenta el nombre de carnets d'usuaris de les biblioteques

Guardar

bibliotecas
bibliotecas

La regidoria d'Acció Cultural ha fet un balanç dels resultats obtinguts després del procés d'optimització de la xarxa de biblioteques municipals implementades pel Govern de la Nau. Les dades corresponen a l'ús realitzat de la xarxa durant els anys 2016 i 2017. La principal dada a destacar: l'augment de socis i sòcies de la xarxa en quasi un 10%, situant-se al final del 2017 en 79.069 el nombre de persones amb carnet d'usuària. Concretament, l'any passat va augmentar un 9,28% el nombre de carnets d'usuaris de les biblioteques. També s'ha incrementat un 36% les activitats culturals organitzades en aquests espais.

La regidora d'Acció Cultural i Educació, María Oliver, que ha recordat que el servici de biblioteques municipal va ser assenyalat en l'infobarómetre municipal com el millor valorat per la ciutadania, ha felicitat el servici d'Acció Cultural i a totes les tècniques i tècnics de les biblioteques municipals «per la seua excel·lent labor i el seu recent reconeixement públic en l'esmentat sondeig ciutadà».

«Un altre dels elements a destacar és el fort increment de les activitats de la xarxa», ha afegit la regidora. Les activitats organitzades en les biblioteques municipals s'han incrementat en un 36%. Clubs de lectura, compta contes, tallers literaris, recitals de poesia, presentacions de llibres, Conferències i xarrades, així com representacions teatrals i audicions han sigut les principals activitats desenvolupades per les biblioteques municipals.

Per a la regidora d'Educació i Acció Cultural, María Oliver, «aquestes dades mostren que les nostres biblioteques han passat a ser una mica més que contenidors de llibres i s'han convertit en espais dinàmics amb variada oferta cultural». D'entre les activitats organitzades, destaca l'augment d'un 160% dels recitals de poesia (de 10 a 26), així com les activitats de contacontes, que han augmentat un 72,38%, fins a arribar a les 181. També són destacables els augments en activitats de formació (increment del 39,49%) i les de clubs de lectura, que ha augmentat un 20,49% respecte al 2016.

L'any 2017 s'ha modificat la metodologia per a comptabilitzar als assistents a les biblioteques, per la qual cosa la comparació de les dades respecte als anys anteriors resulta impossible. Anteriorment, es comptabilitzava com a usuària del servici a qualsevol persona que entrara en qualsevol recinte de la xarxa de biblioteques municipals, independentment de si realment fera ús de les instal·lacions o no, participara en alguna activitat, o simplement accedira per a usar el bany. En honor d'un major rigor en les dades que, al mateix temps, es traduirà en un millor funcionament del servici, s'han establit criteris correctors per a comptabilitzar solament les usuàries que realitzen un ús real del servici municipal de biblioteques.

Arxivat a:

Destacats