Aterra a València l'exposició immersiva més gran de Sorolla

Ja es poden adquirir les entrades per a l'exposició dedicada a Sorolla a València

Guardar

Exposició de Sorolla
Exposició de Sorolla

València acollirà l'exposició immersiva i interactiva més gran dedicada a Sorolla. Una mostra que promet no deixar a ningú indiferent, i que es podrà visitar en l'edifici La Base de La Marina de València. 'Sorolla, una nueva dimensión' es presenta com una oportunitat perfecta per a descobrir, a través de la realitat virtual, la vida i obra d'un dels pintors més universals. Tanmateix, per a això, encara farà falta esperar una mica més. I és que l'exposició de Sorolla a València obrirà les seues portes el 15 de juny de 2023.

No obstant això, les entrades per a l'exposició de Sorolla a València ja estan disponibles per a la seua compra online a través de la web www.sorollaexpo.com. Les persones interessades deuran, a més, triar la franja horària de la visita entre les 10.00 i les 20.00 hores. El temps recomanat per a completar l'experiència és de 90 minuts.

Exposición de Sorolla
Exposició de Sorolla

L'exposició de Sorolla, al detall

Ja se saben alguns detalls sobre com serà aquesta espectacular exposició. Per a començar, s'utilitzaran tecnologies d'última generació, com a projeccions immersives 360°, realitat virtual, instal·lacions digitals, escenografies i altres recursos tecnològics per a rendir un espectacular homenatge a l'artista.

Per a això, l'edifici de la Marina es dotarà amb un equip tecnològic únic a Europa, que suposarà una inversió d'1,5 milions d'euros. Una aposta potent que permetrà a l'espectador endinsar-se en totes les facetes de Sorolla – l'entorn familiar, social i artístic – d'una manera didàctica i interactiva.

Així, com si d'una càpsula del temps es tractara, les persones visitants entraran a la València que va viure Sorolla, una ciutat en plena expansió amb un ric entorn rural format per l'horta, les séquies, els camps i les seues gents.

El següent espai recrearà l'entorn familiar de l'artista, a través d'una instal·lació que gira entorn de l'autoretrat familiar fet per Antonio García Peris, sogre de Sorolla i prestigiós fotògraf del moment.

Exposición de Sorolla
Exposició de Sorolla

Aquest recorregut per l'exposició continuarà repassant el panorama artístic del moment, que permetrà al visitant conéixer als artistes que van influir en la vida del pintor, però també als seus amics pròxims, com van ser Blasco Ibáñez o Mariano Benlliure.

Un viatge fascinant per la vida de Sorolla que arribarà fins a una sala immersiva de 300 m² de superfície i 13 metres d'altura que oferirà una projecció 360º d'una pel·lícula elaborada a partir d'imatges de les pintures de l'artista, al costat d'altres suports artístics i documentals, així com motion graphics, animacions en 2D i 3D, efectes digitals i tècniques generatives, i acompanyada per una brillant banda sonora composta per a la mostra.

Finalment, hi haurà un espai dedicat a mostrar les reinterpretacions que diversos artistes digitals han fet de l'obra de Sorolla; però també una sala amb 36 ulleres de realitat virtual per a entrar dins d'un quadre de Sorolla i moure's per l'interior.

Cal destacar que, al final del recorregut, hi haurà una zona per a experimentar amb l'ús i els efectes lumínics i cromàtics dels pigments, una de les tècniques característiques de l'obra de Sorolla. D'aquesta manera, els participants pintaran unes làmines de quadres de Sorolla i quan les escanegen es projectaran en un espai visible per a tots.

Després del seu pas per València, l'exposició visitarà, durant 2024, les ciutats d'Alacant i Castelló.

Destacats