Associació Veïnal de Natzaret, 40 anys de lluita i solidaritat

’Treballant junts hem aprés que les coses s’aconsegueixen, i açò és el que volem transmetre amb aquest documental'

Guardar

documental-nazaret
documental-nazaret

Sota el lema 'Recuperem la ciutat, per un barri sense fronteres (1976-2016)', l'Associació Veïnal de Natzaret ha impulsat un documental, realitzat per La Cosecha Producción Audiovisual i La Repartidora, amb l'objectiu de mostrar als ciutadans els 40 anys de lluita i solidaritat que representen a aquest barri valencià.

I és que tal com comentava Mayte Biosca, membre de l'associació veïnal, a València Extra, 'els veïns de Natzaret hem hagut de lluitar per aconseguir moltes millores tant per al barri, com per a la qualitat de vida dels veïns. Vam perdre l'horta i la platja, hem hagut de reivindicar el clavegueram i l'enllumenat dels carrers. Natzaret ha sigut un dels barris més abandonats de la ciutat. Durant tots aquests anys, treballant junts hem aprés que les coses s'aconsegueixen, i açò és el que volem transmetre amb aquest documental'.

Així mateix, Mayte Biosca ha volgut afegir que 'aquest documental per a nosaltres té com a objectiu passar el testimoni a les següents generacions. Que prenguen consciència de la importància de participar en les decisions del barri i que, encara que no siga en forma d'associació veïnal, es mantinga l'esperit de reunir-se per a resoldre els conflictes. I és que quan existeix un grup organitzat, plural, i que lluita junt és quan la societat avança'.

Documental Nazaret Foto: facebook.com/Natzaret-40-anys-de-lluita

Per a dur a terme aquest extraordinari projecte ha sigut molt important les aportacions dels veïns, que com recompensa rebran una còpia en DVD del documental amb tots els extres, una bossa, dissenyada exclusivament per l'estudi 'Mineral Gràfics', o la participació en una ruta veïnal guiada per a conéixer, de primera mà, la història d'aquest barri tan actiu.

Aquest documental, que a més de gravar-se en el barri, comptarà amb entrevistes dels veïns, és una necessitat per a reivindicar la memòria històrica d'un moviment veïnal que ha aconseguit que Natzaret es convertisca en el barri que és hui dia. Però també, és un exemple de cooperació, esforç i ganes de construir, entre tots, un barri millor.

 

 

https://player.vimeo.com/video/190023649?api=1&autoplay=1

Arxivat a:

Destacats