Arranquen les obres d'enjardinament i creació d'ombra en el cementeri de Benimàmet

Guardar

1013 Enjardinament cementeri Benimàmet
1013 Enjardinament cementeri Benimàmet

L’Ajuntament de València ha iniciat les obres per condicionar i millorar una parcel·la de 342 metres quadrats del cementeri municipal de Benimàmet. La zona d’intervenció, a la secció 5ena, serà objecte d’un enjardinament, s’hi crearan zones d’ombra i es condicionarà la parcel·la per evitar que algunes parts queden negades quan plou.

El regidor delegat de Cementeris i Servicis Funeraris a l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha explicat que esta intervenció forma part de “tot un seguit d’accions que als darrers anys hem escomés des del consistori per condicionar i dignificar zones diverses dels cementeris de la nostra ciutat”. En este sentit, ha destacat que “les millores donen resposta a algunes de les necessitats detectades pel personal municipal, i comunicades també en ocasions per les persones usuàries, relatives al condicionament del paviment o la creació de zones d’ombra”. A més, ha posat en valor “el compromís del govern municipal amb les necessitats dels pobles de València, com en este cas el de Benimàmet”.

La intervenció que ara comença a Benimàmet s’efectua sobre una zona coberta de grava i terra compactada, el que provoca acumulacions d’aigua quan plou en la zona més pròxima als banys. D’altra banda, s’acabarà amb les necessitats de manteniment addicionals que provocava el creixement d’herbes en la zona. Per donar continuïtat a la resta del cementeri, es procedirà a reduir i retirar part de la capa d’àrids existent i s’anivellaran les cotes de la parcel·la amb terra vegetal i fertilitzada per crear una praderia de gespa amb la corresponent xarxa de reg per aspersió. A més, es plantarà una filera d’arbres al costat de la zona de nínxols per crear ombra i reduir la insolació en eixa parcel·la, principalment als mesos de primavera i estiu.

El pressupost total de la intervenció és de 7.561 euros.

Destacats