Arranquen els aturs convocats pels treballadors de l'EMT

Els aturs de l’EMT s’aniran incrementant a mesura que passe el temps arribant a multiplicar el temps de vaga

Guardar

0904 EMT. inici curs escolar
0904 EMT. inici curs escolar

Arranquen els aturs convocats pels treballadors i treballadores de l'Empresa Municipal de Transports (EMT). Així ho han decidit en l'assemblea en la qual s'ha votat la proposta del comité d'empresa de dur a terme una sèrie de mobilitzacions i aturs que comencen aquest dimarts, 15 de setembre. Al principi, els aturs seran de dues hores en tres torns, és a dir, de 7.00 a 9.00, de 16.00 a 18.00 i de 00.00 a 02.00 hores, durant un total de cinc dies: 15, 17, 22, 24 i 29 de setembre i 1 d'octubre.

No obstant això, aquests aturs aniran augmentant a mesura que vaja passant el temps, sempre que no es resolga les reivindicacions dels treballadors i treballadores. En aquest aspecte, el motiu del conflicte se centra en la ratificació del preacord del conveni signat pel Consell d'Administració de l'EMT el passat 13 de març, l'incompliment de l'acord per l'externalització dels treballs de l'àrea tècnica i l'impagament de prima d'absentisme, de primes de formació i dies de conveni de 2019.

Així mateix, entre altres causes de la mobilització es troba l'eliminació dels vàters provisionals i l'exigència d'una adequada neteja dels mateixos i una major protecció enfront de la Covid-19.

D'aquesta manera, transcorreguts els primers cinc dies d'aturs, els treballadors i treballadores de l'EMT els incrementaran de la següent manera:

- El mes d'octubre, els aturs seran de 4 hores en cada torn, és a dir, de 7.00 a 11.00, de 16.00 a 20.00 i de 00.00 a 04.00 hores.

- Al novembre, els aturs s'ampliaran a 6 hores en cada torn: de 7.00 a 13.00, de 16.00 a 22.00 i de 00.00 a 06.00 hores.

- I, finalment, al mes de desembre, els aturs augmentaran fins a les 8 hores.

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha pronunciat sobre aquest tema i ha explicat que "la situació de l'EMT en aquest moment, i des del punt de vista econòmic, és complexa. Es va demanar un crèdit de 27 milions d'euros per a poder satisfer la situació de crisi econòmica, en el transport de tota Espanya a conseqüència de la pandèmia de la Covid". No obstant això, ha apuntat, "a l'Ajuntament de València no tenim una de màquina de fer diners".

De moment, els aturs a les línies de l'EMT comencen des de hui i, encara que es garanteix un servei mínim, la veritat és que influirà en el desplaçament de centenars de valencians i valencianes que fan ús del transport públic per a moure's per la ciutat.

Arxivat a:

Destacats