Arranca la restauració de la façana i el campanar de l'església dels Sants Joans de Faura de València

Guardar

faura
faura

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha iniciat, a la fi de juliol, les obres de reparació de la cornisa i revestiment de les façanes i del campanar de l'església dels Sants Joans de Faura (València).

La intervenció s'està realitzant per a esmenar els desperfectes existents en la façana, elements ornamentals, campanar, cornisa, brancals, llindes de les finestres i elements de rematada superiors, detalla la Generalitat en un comunicat.

Les actuacions es divideixen en l'eliminació d'elements impropis com els morters degradats, fisurats, amb falta d'adherència i de cohesió, al mateix temps que es retirarà la brutícia i vegetació existent en canalons.

Quant a la façana de l'edifici, s'actuarà per a esmenar les fissures, humitats, escantells i brutícia per escolaments, i es procedirà al sanejat i reparació de les lesions amb l'aplicació de morter de calç i restablint el color de la façana.

Així mateix, actuaran en els elements ornamentals del campanar per al seu reforç, que s'executarà mitjançant cosit dels elements solts, com a teules trencades, i posterior reparació i sanejat.

L'església dels Sants Joans és un edifici de planta rectangular, seguint el disseny de creu llatina, amb nau principal (major) i una altra de menor longitud transversal (transsepte) i naus laterals adherides envoltant a la nau major i a l'absis formant el deambulatori i completant així la forma rectangular de la planta. Al final d'una d'aquestes naus es troba el campanar, en el qual també està previst intervindre.

L'import de les obres ascendeix a un total de 47.069 euros, amb un termini d'execució de tres mesos.

Destacats