Arranca la reforma de la Plaça del Centenar de la Ploma en el barri del Carme

Guardar

Obras -Centenar - la -Ploma
Obras -Centenar - la -Ploma

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha explicat que demà s'inicia la intervenció de reforma en la Plaça del Centenar de la Ploma, en el barri del Carme, entre el carrer de Raga i el carrer de Morella. La intervenció completarà la zona infantil preexistent a la plaça i eliminarà els obstacles existents que hi ha, bàsicament els murs de formigó, amb l'objectiu de facilitar el joc de xiquets i xiquetes en tot l'espai de la zona infantil preexistent.

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha dit que «la manca d'espais de joc infantil a Ciutat Vella, és gran. Per això són importants aquest tipus d'intervencions. Amb l'obra que ara iniciem en la plaça del Centenar de la Ploma, més altres previstes o ja realitzades, actuem per reduir aquest dèficit històric».

Així, s'ubicarà un multijoc infantil i un altre individual, amb el corresponent paviment de seguretat. Això, completat amb una font per a beure. D'altra banda, per la zona on s'ubica la intervenció, el Centre Històric de València, hi ha hagut d'obtenir l'informe favorable de la comissió municipal de Patrimoni.

INTERVENCIÓ EN EL GRAN FICUS MONUMENTAL

La Regidoria de Parcs i Jardins també intervindrà en el Ficus macrophylla monumental que hi ha a la plaça. Es col·locarà una porta que tancarà l'accés a l'espai on es troba el ficus. S'enjardinarà l'espai i es facilitarà, amb elements de protecció, l'arribada de les arrels aèries, ja existents actualment, per ajudar l'arbre a créixer allunyant-se dels edificis.

A més, es col·locaran cartells indicatius de les zones de socialització per a gossos més pròximes per a indicar a les persones que tenen gossos on es troben aquestes instal·lacions.

Destacats