Arranca la Fira Activa't per a millorar la mobilitat de les persones amb diversitat funcional

Guardar

fira- Activa't
fira- Activa't

El carrer Camp del Túria de València, a Benicalap, acull, des de hui i fins demà, la Fira Activa't, un espai expositiu dirigit a associacions i entitats relacionades amb la mobilitat i l'autonomia personal. L'objectiu d'aquesta trobada, organitzada per l'Ajuntament, "és reunir a totes les persones que treballen per convertir València en una ciutat amb plena inclusió social de les persones amb discapacitat", tal com ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.

A més, ha destacat, "la present edició d'aquest certamen coincideix amb el desenvolupament de dos esdeveniments relacionats que se celebren en llocs pròxims a la ubicació d'aquesta fira". Aquestes dues cites són la Convenció Estatal del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), en el Palau de Congressos de València, i la celebració de la 1a Volta a Peu per la Inclusió de la ciutat de València, carrera inclosa en el circuit de carreres populars de la Fundació Esportiva Municipal, que compta amb una participació mínima de 3500 corredors".

La regidora Isabel Lozano ha destacat que Fira Activa't es dirigeix a associacions de persones amb discapacitat, centres especials d'ocupació, i ocupacionals, empreses de treball temporal, entitats i firmes amb programes de responsabilitat social, i clubs esportius, entre altres. "En definitiva, vol ser punt de trobada entre les agrupacions de persones amb diversitat funcional perquè donen a conéixer les seues activitats i programes, i les principals empreses del sector perquè mostren les seues novetats al públic".

La Fira compta amb tres espais diferenciats: Una zona expositiva amb estands, una altra de conferències i actuacions; i la tercera d'exhibicions esportives i demostració de productes.

Entre les activitats, que començaran hui, divendres 4 d'octubre, de vesprada amb una "exhibició de futbol en cadira, que organitza A-Ball i Ortoprono, destaquen obres de teatre com el musical La historia de nuetros héroes, superbus i superbusina i el conta contes El autobús rojo de la EMT, dues iniciatives que es duran a terme en la zona habilitada per l'Empresa Municipal de Transports (EMT).

Dissabte de matí, a les 11 hores, les activitats començaran amb una sessió de ioga per a tots, i se succeiran fins a les 18.00 hores, quan Antonio Espinosa i Juan Vicente Agut, membres de la Comissió d'Accessibilitat de Cocemfe impartiran una xarrada sobre la nova ordenança de mobilitat.

Destacats