Arranca el procés de participació ReciPlàstic en el barri de Sant Marcel·lí

Guardar

ReciPlàstic
ReciPlàstic

Des de hui i fins al pròxim 31 de juliol, s'obri el termini per participar en la iniciativa ReciPlàstic en el barri de Sant Marcel·lí, la finalitat del qual és millorar el procés del reciclatge del plàstic en totes les seues fases així com fomentar l'economia circular per donar una segona vida als residus reciclats. Les persones interessades poden registrar-se a través de la web www.supermarcelina.com.

Es tracta d'una iniciativa liderada per ITENE amb el suport local del centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València i SAV. Les veïnes i veïns que prenguen part en el projecte optaran a nombrosos premis de compensació per reciclar els seus envasos lleugers a partir de l'1 de maig en qualsevol dels 25 contenidors grocs situats en el barri.

Tota la informació sobre ReciPlàstic està disponible en la web i en els diversos llocs informatius fixos i itinerants a la disposició de la ciutadania. Aquest matí s'ha instal·lat un expositor a peu de carrer, al costat del centre de salut del barri per informar i registrar la ciutadania. Reciplàstic forma part del projecte europeu PlastiCircle.

Durant el període de proves, les persones registrades que depositen les seues bosses amb residus d'envasos lleugers en algun dels 25 contenidors grocs situats al barri, podran ser identificades i, mitjançant un dispositiu tecnològic adossat en el contenidor, i dissenyat per a emetre una etiqueta amb un codi de barres, seran compensades amb ecopunts, canviables per premis posteriorment.

El regidor d'innovació de l'Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, ha explicat que aquesta programació d'activitats «va en la línia amb de l'aposta municipal de foment del reciclatge, l'economia circular i totes aquelles pràctiques innovadores que milloren la qualitat de vida de la ciutadania de manera transparent i participativa». Des de l'organització de ReciPlàstic també s'ha recordat que, per tal d'evitar la bretxa digital i fomentar la participació, s'ha instal·lat una parada informativa fixa en la seu de l'Associació de Veïns de Sant Marcel·lí (tots els dimecres des del 8 de maig fins a l'11 de setembre de 17.00 a 19.00 hores).

PLASTICIRCLE

L'objectiu del projecte europeu PlastiCircle és millorar la cadena de residus d'envasos de plàstic en totes les seues fases des d'un enfocament d'economia circular. València és una de les tres ciutats seleccionades junt amb Utrecht (Holanda) i Alba Iulia (Romania) per a ser l'escenari del desenvolupament del pilot en un dels seus barris.

Per a dur a terme el pilot del projecte a València, PlastiCircle compta amb un consorci format per socis espanyols que coordina ITENE (Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística) i que té el suport del centre d'innovació Las Naves, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona). Així mateix, el consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d'Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.

Destacats