Arranca el dispositiu de salvament a les platges de València

S'estendrà fins al pròxim 15 de setembre

Guardar

Un dels agents de Policia Local de València vigilant la platja
Un dels agents de Policia Local de València vigilant la platja

València posa en marxa el servei d'assistència i socorrisme de Creu Roja a les platges de València, que s'estendrà fins al pròxim 15 de setembre. Un total de 160 persones repartides entre les 16 postes sanitàries habilitades en els 19 quilòmetres del litoral urbà, des de la Malva-rosa fins al Perellonet, s'encarregaran de vetlar per la seguretat ciutadana durant el període estival. Això sí, a les platges de la Devesa, el període serà més restringit: de l'1 de juliol al 31 d'agost.

L'horari de les postes de la platja del Cabanyal, la del Nord i la de la Malva-rosa serà de 10.00 a 20.00 hores; mentre que a les platges del Sud (Pinedo, Arbre del Gos, El Saler, Garrofera i Perellonet) serà de 10.30 a 19.00 h. En el cas de la Devesa, el servei es reduirà d'11.00 a 18.00 h, ja que es pretén garantir el respecte a la fauna i flora d'aquest entorn protegit.

El dispositiu contempla, a més, 2 torres de vigilància, 7 ambulàncies, 5 motos aquàtiques, 2 embarcacions tipus C, 3 punts accessibles per a facilitar el bany a les persones amb mobilitat reduïda, i platges adaptades amb certificat d'accessibilitat universal.

Quant als recursos humans, el conveni estableix que aquest estiu a les platges de València treballaran 68 socorristes aquàtics, 24 socorristes en les Postes, 18 tècnics d'emergència sanitària, 8 metges, 7 infermers, 8 caps de platja, 17 auxiliars de bany, 2 persones de manteniment, 3 coordinadors, 1 administratiu i 2 operadors de comunicacions.

D'altra banda, 56 policies locals vigilaran les platges del nord i sud de València fins a l'11 de setembre, encara que es podrà estendre més, com en temporades anteriors, a causa de les condicions meteorològiques. No obstant això, la gran novetat és l'obertura d'una reguarda mòbil que Protecció Ciutadana ha habilitat a les platges del sud, com el Saler, Pinedo o el Perellonet. Així, 20 policies locals prestaran servei, cada dia, de 06.45 a 22.30 h.

Finalment, cal destacar que les platges de València comptaran amb serveis addicionals, com Bibliomar, a la platja del Cabanyal, de l'1 de juny al 15 de setembre, en horari d'11.00 a 15.00 hores; o el canal de natació a la platja de la Malva-rosa.

Així mateix, València compta, com en anys anteriors, amb platges lliures de fum com són les de l'Arbre del Gos, La Devesa, El Saler i Garrofera; a més de la platja per a gossos de Pinedo, que ha ampliat la seua superfície davant l'alta demanda de persones usuàries.

Destacats