L'Àrea de Protecció Ciutadana promou una trobada de la Policia Local de València amb 500 Erasmus sobre normes de convivència i civisme

Aarón Cano defensa que "totes les reunions amb estudiants són fonamentals per a prevenir el consum d'alcohol, augmentar la seua seguretat i promoure la millor convivència posible"

Guardar

Erasmus en la trobada de la Policia Local de València
Erasmus en la trobada de la Policia Local de València

La Regidoria de Protecció Ciutadana ha promogut aquest matí una trobada de la Policia Local de València amb 500 estudiants d'Erasmus de la Universitat Politècnica de València en el qual els han facilitat informació i recomanacions per a afavorir la millor convivència durant la seua estada a la ciutat. Durant la xarrada, se'ls han traslladat la normativa sobre el consum d'alcohol en la via pública, l'ús de VMP's i bicicletes així com consells per a evitar furts o com procedir davant qualsevol abús o incident que pogueren patir en zones d'oci.

"És fonamental que vetlem per ells i elles, però també que els traslladem la responsabilitat que tenen per a comportar-se adequadament durant la seua estada a la nostra ciutat. València no és un lloc on puguen fer el que vulguen quan vulguen. La gran majoria demostra una gran responsabilitat i civisme, però és important que coneguen la legislació, les normes de convivència i també que perceben a la Policia Local com una aliada que vetla per la seua seguretat" ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

València s'ha convertit en la ciutat espanyola que compta amb més estudiants Erasmus matriculats enguany. "És una gran notícia" ha assenyalat el regidor Aarón Cano perquè, segons ha manifestat, "evidència la gran faena que ha fet i està fent aquest Ajuntament per a situar a València com una de les ciutats més atractives i estimulants per a tots els estudiants del món".

El responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana que ha admés també el "gran repte que suposa tindre a tants estudiants de tantes procedències a la nostra ciutat", ha qualificat la trobada de "fonamental per a traslladar-los la gran responsabilitat que tenen en València". "Volem que la senten com la seua casa i es comporten com si estigueren en ella. Aquesta ciutat és acollidora i tolerant, però també els exigim aqueixa corresponsabilitat" hi ha manifest Aarón Cano després de l'acte de benvinguda a la Universitat Politècnica de València que ha comptat aquest matí amb l'assistència de 500 estudiants i l'assistència del vicerector, el catedràtic de la UPV, José Francisco Monserrat.

"La xarrada ha tingut un gran acolliment" ha assenyalat l'inspector de la Policia Local de València, Antonio Berlanga, qui ha impartit la xarrada en la qual "sobretot el que he tractat de traslladar-los és informació que els puga resultar d'utilitat durant la seua estada a la nostra ciutat, que faça que aquesta siga idònia tant per a ells i elles com també per a nosaltres i tots els veïns de la ciutat".

Concretament, se'ls ha informat sobre la normativa en l'ús de patinets i VMP's, consum d'alcohol en la via pública i consells i indicacions sobre com procedir davant un possible cas de submissió química, d'abús sexual o informació per a prevenir furts per descuits. "Són ambaixadors en les seues terres de tot el que vegen ací, per això és tan important que projectem la millor imatge de la ciutat, que se senten segurs perquè és una ciutat segura i es comporten com ho farien si foren als seus països d'origen. Volem que gaudisquen tot el possible a València, però volem també que València se senta igual de còmoda amb ells. Volem una corresponsabilitat que en la immensa majoria dels casos, es produeix" ha reflexionat Aarón Cano.

En el passat, l'Ajuntament ha promogut trobades amb els rectors de les universitats valencianes i col·legis majors per a brindar tota la col·laboració i ajuda de la Policia Local de València. "No sols van ser trobades durant la pandèmia, també posteriorment perquè és rellevant que mantinguem una interlocució permanent" ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana que ha agraït als responsables universitaris que sempre hagen comptat amb la Policia Local de València com una aliada amb la qual comparteixen un interés comú: "promoure la millor estada i convivència a la ciutat" ha conclòs Aarón Cano, per a qui totes les trobades amb estudiants, amb joves "ens enriqueixen perquè ens ajuda a escoltar-los i els ajuda a escoltar-nos i facilitar-los informació que els puga resultar útil durant la seua experiència a la nostra ciutat".

Arxivat a:

Destacats