Aquests són els punts on trobar productes de quilòmetre 0 a València

S'ha editat una guia amb tots els establiments de la ciutat

Guardar

Mercat ecològic
Mercat ecològic

La ciutat de València ja compta amb una guia on comprar productes de proximitat i de quilòmetre 0. Tal com ha explicat el regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramón, "volem ajudar a localitzar les botigues i els establiments que ofereixen aquest tipus d'aliments, més sostenibles i saludables". Així, un dels objectius principals d'aquest llistat de comerços és facilitar a la ciutadania informació relacionada amb el sistema agroalimentari de l'horta i el vincle de la ciutat amb l'alimentació saludable i sostenible.

Per a descarregar-se la guia, tan sols és necessari accedir a www.consellalimentari.org/aliments-de-lhorta-i-la-mar. A més, també es podrà obtenir una guia en paper en els establiments adherits a aquesta iniciativa. Per descomptat, qualsevol comerç que ho desitge també podrà sol·licitar adherir-se a través de la web indicada anteriorment.

En la seua elaboració han participat el Consell Alimentari Municipal de València i el Grup de Treball Canals Curts de Comercialització del Consell Alimentari Municipal, on han participat diverses entitats socials, veïnals, agràries i de consum, com les associacions veïnals de Castellar-l'Oliveral i Campanar, Taula per la Partida, Ecomaclet, Arrelaires, Per l'Horta, UNAE, Tyrius, la Unió de Consumidors, Las Naves, CERAI, la Plataforma de Grups de Consum, El Llibrell, la Fundació Assut, Mundubat, SPG Ecollaures, Unión de Pequeños Agricultores, La Unió, AVA-ASAJA i CCPV-COAG.

Finalment, cal destacar que aquesta guia també es presentarà al públic, a la fi del mes de juny, en cinc barris de la ciutat de València, juntament amb diverses experiències de barri que permetran acostar a la ciutadania l'alimentació i el consum de proximitat.

Cada vegada, més persones estan conscienciades de la necessitat de consumir productes de quilòmetre 0, com una eina més per a mitigar els efectes del canvi climàtic, i amb aquesta mena d'iniciatives s'ofereix als veïns i veïnes de València la possibilitat de localitzar, de manera còmoda i senzilla, aquells comerços sostenibles.

Destacats