Punts d'ajuda digital per a combatre la bretxa digital: aquests són els barris de València que visitaran

Aquests punts d'ajuda digital resoldran els dubtes més freqüents i facilitaran l'accés a les eines digitals de l'Ajuntament de València

Guardar

Un home utilitzant el mòbil
Un home utilitzant el mòbil

València ha tornat a posar en marxa els punts d'ajuda digital, amb l'objectiu de donar solució a la bretxa digital que afecta determinats col·lectius, com les persones majors. D'aquesta manera, aquests punts arribaran a 60 barris i pobles de València per a acostar a la ciutadania la seu electrònica, la web municipal, l'App València, així com totes les eines de les quals disposa l'Ajuntament per a comunicar-se. Així mateix, es resoldran els dubtes més freqüents de persones usuàries de dispositius mòbils.

Aquests punts d'ajuda digital estaran equipats amb monitors digitals, tauletes i mòbils per a poder explicar 'in situ' com descarregar-se l'aplicació, com funcionen per a desenvolupar tràmits i gestions i accedir a la informació important. Així mateix, es repartiran un total de 10.000 exemplars d'una guia de recursos que explica la funcionalitat de totes les eines digitals del projecte Smart City València.

Com ha explicat el regidor d'Agenda Digital, Pere Fuset, "la finalitat d'aquests punts no és una altra que afavorir la inclusió digital de tota la ciutadania perquè traguen el màxim profit a la transformació digital que està experimentant la ciutat de València perquè ningú es quede arrere".

Però, on estaran els punts d'atenció digital? Aquesta setmana, visitaran el Cabanyal-Canyamelar, Russafa, Torrefiel i l'Hort de Senabre; mentre que la pròxima setmana – del 26 al 30 de setembre – arribaran a Favara, Malilla, Cabanyal-Canyamelar, En Corts i Benifaraig.

El mes d'octubre, faran parada en Natzaret, Nou Moles, Aiora, Pinedo, Ciutat Jardí, la Ciutat de l'Artista Faller, Safranar, Exposició, Forn d'Alcedo, Montolivet, Aiora, Sant Isidre, Na Rovella, Algirós, La Carrasca, Sant Francesc i la Ciutat de les Arts i les Ciències, finalitzant la ruta en la Ciutat Universitària, Arrancapins i Sant Francesc.

Amb aquests barris i pobles es completa aquesta campanya informativa que ja va visitar altres punts de la ciutat abans de l'estiu. Cada setmana, s'anunciarà la ubicació d'aquest punt a través de les xarxes socials, l'Appvalència i la web.

Punts de wifi gratuïts

A aquesta iniciativa, cal sumar els 598 punts de WiFI4EU amb els quals compta València, convertint-se en la ciutat líder en la lluita per la connectivitat i contra la bretxa digital. I és que amb aquesta acció es pretén que "totes les persones tinguen oportunitats per a accedir a internet, ja que no tothom pot pagar una tarifa il·limitada de dades en el seu telèfon", afig Fuset.

Així, València ja disposa de punts de connexió gratuïta en centres museístics i culturals com a L'Almoïna, L'Almudí, la Llotja, el Museu de la Ciutat, el Palau de Cervelló, el Museu de Ciències Naturals i el Museu Faller, entre altres; així com en biblioteques municipals situades en diferents barris, com el Complex Cultural i Esportiu de la Petxina i les biblioteques de Tomas Vicent i Tosca, de Maria Beneyto, la de Carmelina Sánchez Cutillas a Benicalap, la d'Azorín en Patraix, la de Germànica Foix, la de Constantí Llombart, la de Joan de Timoneda, la biblioteca Nova Al Russafí de Russafa, la de Trafalgar, la de Vicent Casp, la biblioteca de la Mar de Natzaret, la de Lluís Fullana i Mira, la d'Isabel de Villena, la d'Albors, la de Carles Ros i la d'Eduard Escalante en Abastos.

A més, els punts de connexió es troben també en la Junta Municipal d'Exposició; el Centre Municipal d'Ocupació i Formació al carrer Emili Baró, a Benimaclet; en Tabacalera o en les dependències de la Policia Local.

Arxivat a:

Destacats