Aprovat un projecte d'enjardinament a Quatre Carreres

Guardar

Sandra- Gómez
Sandra- Gómez

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres un projecte per a l'enjardinament de diverses àrees de l'entorn del carrer d'Àngel Villena, en el districte de Quatre Carreres. Així ho ha explicat la portaveu municipal Sandra Gómez, que ha donat a conéixer diferents assumptes abordats per la Junta de Govern al final de la reunió.

La Junta ha aprovat l'expedient i l'obertura del procediment d'adjudicació per a contractar l'execució de les obres denominades «Enjardinament del viari en UE1 i UE2 Quatre Carreres». El projecte compta amb un pressupost de 545.000 euros, i abasta els carrers d'Ángel Villena, Joan Ribera i Belenguer, Alcalde Gisbert Rico, Blas Gámez, Bomber Ramón Duart, Pintor Gassent i Pintor Sabater. Tal com ha explicat la regidora, es tracta d'un projecte d'enjardinament complet, que preveu cobrir d'arbratge àrees que actualment presenten manques de vegetació, o es troben sense asfaltar i en estat d'abandó. Amb això, es pretén continuar impulsant accions de millora de la qualitat de vida del veïnat en tots els barris.

L'actuació inclourà a més la instal·lació d'una xarxa de reg automatitzada i la creació d'una zona per a la sociabilització de mascotes, així com la instal·lació de mobiliari urbà. L'objectiu, ha explicat Gómez, és dotar l'àmbit d'actuació de conjunts arboris i zones verdes «per a gaudi de la ciutadania d'una forma sostenible, i aconseguir alhora una millora de l'entorn paisatgístic i de la qualitat mediambiental».

PROJECTES EUROPEUS DE SOSTENIBILITAT

En aquesta mateixa línia, la Junta de Govern ha aprovat la participació de l'Ajuntament de València, a través del Servei d'Energies Renovables i Canvi Climàtic, en els projectes R-URBAN (Restoration of the Urban and Rural related systems) i SERENITY (Nature-based SErvices for a ResiliENt), que pretenen finançar-se a través de les convocatòries HORIZON 2020 i Healthy City HORIZON 2020, respectivament.

Es tracta de dos projectes orientats a impulsar polítiques de sostenibilitat urbana, des del convenciment de la responsabilitat de les administracions en el desenvolupament de solucions que protegisquen els entorns verds i fomenten la biodiversitat també en els entorns urbans. En el primer cas, l'Ajuntament de València participa, junt amb altres 25 entitats de 15 països en el projecte Greening the economy in line with the Sustainable Development Goals (SDGs), l'objectiu general del qual és demostrar com les solucions basades en la naturalesa (NBS) poden contribuir a sistemes urbans més sostenibles en línia amb la visió de 'transició justa', així com ajudar les ciutats en la mobilització de recursos per a provar, validar i millorar aquest tipus de solucions.

Per part seua, el projecte Serenity és competència de València i altres quatre ciutats europees (Buzau, a Romania; Colònia, a Alemanya; Tilburg, en Països Baixos; i Torí, a Itàlia), junt amb deu entitats acadèmiques i empresarials, i la ciutat de Guayaquil (l'Equador), que impulsen l'acció Greening the economy in line with the Sustainable Development Goals (SDGs) sota la premissa de millorar la salut, la seguretat i el benestar ciutadà enfront dels riscos derivats del canvi climàtic, especialment els causats per fenòmens meteorològics extrems. El projecte busca demostrar els efectes nets positius quantificables en la salut de les persones i en la resiliència física, social i econòmica del sistema urbà local i el benestar de les comunitats. En el cas de València es concreta fonamentalment en les fórmules per mitigar els possibles efectes del canvi climàtic a través de la transformació, entre altres, de zones verdes de la ciutat aportant per damunt de tot solucions en el maneig de vectors (fonamentalment, el mosquit tigre), de forma sostenible i respectuosa amb l'entorn, tot això d'acord amb el concepte de ciutats saludables.

La duració prevista dels programes és de 3 anys, i el finançament és a càrrec de la Unió Europea en un 100%, amb un pressupost total de cinc milions d'euros. La proposta de participació de l'Ajuntament està encara en fase preliminar i, en cas de superar, el primer procediment de selecció del programa, es concretaran les accions i la participació.

DONACIÓ A LA BIBLIOTECA MUSICAL DE COMPOSITORS VALENCIANS

Finalment, la Junta de Govern ha acceptat la donació realitzada per l'activista veïnal Sol Romeu, Filla Predilecta de València 2016, d'una col·lecció de 127 discos de vinil (música clàssica i música pop), que s'incorporen a la Biblioteca Musical de Compositors Valencians de l'Ajuntament. Es tracta d'una donació «plena, a perpetuïtat i sense cap limitació ni condicionant». La portaveu municipal Sandra Gómez ha agraït l'aportació de Romeu que entrarà a formar part del Patrimoni Artístic Municipal.
Destacats