Aprovat el Pla del Passeig Marítim de València: tots els detalls

El ple de l'Ajuntament de València ha aprovat per unanimitat la modificació del planejament del Passeig Marítim

Guardar

Passeig Marítim de la Platja de la Malva-rosa/Visit Comunitat Valenciana
Passeig Marítim de la Platja de la Malva-rosa/Visit Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València ha aprovat, este dimarts, dia 30 d'abril, la modificació del planejament del Passeig Marítim de la ciutat. Esta proposta, que s'ha aprovat per unanimitat en el ple, suposa una adaptació de les normes urbanístiques al nou projecte d'edificació que permetrà que els dotze restaurants que compten amb la qualificació d'elements singulars puguen modernitzar-se i homogeneïtzar la seua composició. Així, estos són tots els detalls de com serà el futur passeig marítim de València.

El principal canvi que es recolza amb esta modificació és que els restaurants del passeig marítim de València podran renovar-se. Una petició que tant els veïns, com els gestors dels restaurants estaven sol·licitant. D'esta manera, a partir d'ara, els establiments podran utilitzar la primera planta dels edificis com a restaurant, de manera que s'amplia la superfície de les seues instal·lacions. A més, l'ocupació màxima edificada passa a ser de 229,30 m², tal com permet el ministeri en la sol·licitud de nova concessió per als restaurants.

A més, es permet la millora del disseny dels restaurants, de manera que es permetrà una coberta amb plans inclinats, una terrassa superior amb 144 m² coberts i tancats amb envidrament de sòl a sostre en un 70% del seu tancament; i els 85 m² restants serà una terrassa descoberta.

D'altra banda, els nous edificis es col·locaran sobre elevats del sòl a una altura de 50 centímetres, per a fer front a la pujada progressiva del nivell de la mar i per a evitar inundacions en l'època de temporals marítims o de grans tempestes, tot això sense augmentar els volums permesos per la demarcació de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

El regidor d'Urbanisme, Habitatge i Llicències de l'Ajuntament de València, Juan Giner, ha posat en valor este projecte que "facilita que sectors estratègics, en este cas el turisme, tinguen les ferramentes necessàries per a promoure el seu desenvolupament". Així, ha posat de manifest que esta actuació és el clar exemple de "la voluntat de fomentar la col·laboració publicoprivada en el desenvolupament de projectes".

Què passa amb la renaturalització del passeig marítim?

D'altra banda, cal recordar que dins del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar, aprovat per l'anterior equip de govern, es contemplava la renaturalització del passeig marítim de la ciutat de València. Així, es projectava un canvi radical per a dir adeu a la barrera d'asfalt – dissenyada i construïda en la dècada dels 90 – per a apostar per un passeig marítim més orgànic i naturalitzat que concorde més amb un nou model de ciutat.

Així mateix, s'incloïa la necessitat d'ampliar la via ciclista i, sobretot, redissenyar la vegetació i l'arbratge amb l'objectiu de combatre l'illa de calor durant els mesos d'estiu, i crear zones d'ombra que permeten gaudir de la platja d'una altra manera. I és que, al final, l'objectiu seria trencar amb la duresa de l'actual passeig per a convertir-lo en un entorn més naturalitzat.

No obstant això, es desconeix si este projecte seguirà avant. De moment, caldrà esperar per a saber si l'actual govern municipal de València (PP i Vox) fan seua esta proposta i seguixen avant amb la idea inicial de crear una via verda litoral que servisca d'unió per a tota la costa valenciana. I és que el projecte contemplava que el nou passeig marítim unira les platges del nord, amb les del sud.

De moment, la imatge del passeig marítim de la ciutat canviarà amb la modernització d'estos 12 restaurants de València que canviaran les seues instal·lacions donant un toc de modernitat a la façana marítima de la capital del Túria.

Destacats