Aprovat el Pla d'acció que desenvoluparà l'Estratègia Urbana València 2030

La Junta de Govern ha aprovat també les ajudes a projectes que promouen la igualtat de les persones LGTBI

Guardar

Borja Sanjuán i Sergi Campillo
Borja Sanjuán i Sergi Campillo

La Junta de Govern Local ha aprovat hui el Pla d'Acció que desenvoluparà l'Estratègia Urbana València 2030, que va ser presentada dimarts passat pels màxims responsables del govern municipal. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha remarcat "la importància d'aprovar aquest full de ruta per a la planificació estratègica de la ciutat en les pròximes dècades, en un escenari en el qual és més important que mai planificar bé el futur".

Aquest marc estratègic és concret en 165 línies d'actuació que facilitaren la captació de fons europeus per a dur a terme els projectes. Campillo ha recordat que aprovar aquest pla és "molt rellevant en un context totalment canviat per la guerra a Europa, l'increment dels preus de l'energia i els efectes evidents del canvi climàtic a tot el món i especialment a la nostra ciutat".

Coincidint amb l'aprovació d'aquest Pla d'Acció, Sergi Campillo ha informat de la seua publicació en el portal https://estrategiaurbanavlc2030.es. En aquest portal es facilita tota la documentació de l'Estratègia, a més d'informació sobre el procés participatiu que s'ha dut a terme i els esdeveniments programats. La informació està disponible en tres idiomes: valencià, castellà i anglés.

El Pla s'ha desenvolupat "per als barris, no sols per al centre" amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat climàtica, ha assenyalat l'edil, que ha recordat l'aposta que es fa "per la renaturalització dels barris, la recuperació dels nostres espais naturals o el canvi de model energètic, preparant la ciutat per a fer front al canvi climàtic".

Ajudes a projectes que promouen la igualtat de les persones LGTBI

La Junta de Govern Local ha aprovat també la concessió d'ajudes a cinc organitzacions sense ànim de lucre que promouen la igualtat de les persones LGTBI a la ciutat de València. Aquests projectes han sigut seleccionats entre els 14 que es van presentar a la convocatòria que està dotada amb 30.000 euros en total.

Les entitats que han resultat seleccionades són les següents: Comité Ciutadà Anti-Sida de la Comunitat Valenciana, Consell de la Joventud, Col·lectiu LAMBDA, Associació de Veïns de Patraix i el Club Esportiu LGTBI Dracs València. La finalitat d'aquesta convocatòria, segons ha explicat Sergi Campillo, és "impulsar la cooperació entre la iniciativa social i l'administració local, per a optimitzar els recursos i complementar les actuacions municipals que es desenvolupen des de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI".

Mercat de Torrefiel

L'onada de calor patida aquest estiu amb les conseqüències que ha tingut sobre les condicions de treball de les persones que fan les seues tasques a l'exterior ha obligat a ampliar el termini d'execució de les obres de reparació en el Mercat de Torrefiel. El vicealcalde ha assenyalat que aquesta ampliació de termini és "conseqüència directa de l'onada de calor molt agressiva que van patir els treballadors i del canvi climàtic" i ha recordat "el debat que es va obrir sobre les condicions laborals d'aquestes persones i si és necessari reduir l'horari de treball en les hores de més calor".

Precisament per aquesta reducció d'horari s'han concedit trenta dies més de termini per a dur a terme les obres de reparació en les cobertes i en la xarxa de baixants del mercat de Torrefiel. L'ampliació de termini es prolonga fins al 18 de setembre.

Licitació del contracte de residus

El regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha informat també de la suspensió temporal del procediment de licitació del contracte de residus fins que es resolga el recurs presentat per la Societat d'Agricultors de la Vega (SAV). El consistori ha rebutjat el recurs, però l'ha remés al Consell Jurídic Consultiu perquè es pronuncie. Campillo ha assenyalat que “encara que no hi ha obligació de suspendre el procediment s'ha fet per seguretat jurídica, fins que es pronuncie el Consell Jurídic”.

L'edil ha recordat que és una cosa normal en els processos de contractació pública: “és el dia a dia de la contractació pública. Això és l'estat de dret i l'Administració defensa l'interés públic”. Campillo ha assegurat també que el recurs no tindrà conseqüències en la prestació del servici.

Destacats