Aprovat el Protocol d'Actuació Municipal de les Falles 2019

Guardar

bomberos
bomberos

La Junta Local de Protecció Civil ha aprovat aquest matí el Protocol d'Actuació Municipal Falles 2019, pel qual es regirà l'actuació del Servici de Protecció Civil i Bombers en tots aquells actes d'afluència massiva, com ara mascletaes, cavalcades i castells de focs artificials. En aquesta Junta s'ha presentat i aprovat, igualment, el Pla Territorial Municipal d'Emergències de València.

«La Junta Local de Protecció Civil ha aprovat el Protocol d'Actuació Municipal de Falles, que el que ve a fer és regular i ordenar tots aquells actes on hi ha afluència massiva de persones i establir els plans d'emergència i seguretat per a castells de focs artificials, cavalcades o mascletaes», ha comentat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, després de concloure aquesta sessió de la Junta Local de Protecció Civil a la qual han assistit també els regidors Pere Fuset, Vicent Sarrià, Maite Girau, Neus Fábregas, Alberto Mendoza i Manuel Camarasa, juntament amb representants de Policia Local, Cos de Bombers, Protecció Civil o Creu Roja.

«La novetat d'enguany es produeix en l'àrea de Russafa, ja que únicament la falla del carrer Cuba realitzarà espectacle pirotècnic, i per tant serà l'única del barri que tindrà un pla de seguretat juntament amb la Plaça de l'Ajuntament», ha informat la delegada de l'àrea de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, que ha destacat la col·laboració de servicis com Mobilitat o Sanitat, a més de Creu Roja, voluntaris de Protecció Civil o el Centre de Coordinació d'Emergències 112, que reforçarà la seua participació en el dispositiu de Falles amb un 43% més de personal que l'any passat.

«Hem de reconéixer el gran treball que ha fet el Servici de Protecció Civil i Bombers per a millorar la seguretat de la nostra ciutat en Falles. Vull recordar que ja l'any passat vam posar en marxa estos plans de seguretat i també el protocol d'accessibilitat perquè tots els vehicles d'emergència pogueren arribar a totes les Falles. És una labor que continua amb el Protocol d'Actuació Municipal per a les Falles de 2019», ha assegurat Menguzzato.

Pel que fa concretament al Cos de Bombers, Menguzzato ha avançat que en la Nit de la Cremà participaran en el dispositiu un total de 299 agents, mentre que durant totes les festes falleres el nombre d'efectius de guàrdia serà de 66.

PLA TERRITORIAL MUNICIPAL D'EMERGÈNCIES

En aquesta mateixa sessió de la Junta Local de Protecció Civil s'ha presentat i aprovat el Pla Territorial Municipal d'Emergències de València, igualment elaborat pel Servici de Protecció Civil, que ja anteriorment va escometre per a la seua aprovació el Pla Territorial Municipal d'Incendis Forestals o el Pla Territorial d'Inundacions, per a donar resposta coordinada i eficaç a tota mena de situacions d'emergència i catàstrofes naturals.
Destacats