Aprovat el projecte de l'institut de Patraix

Guardar

JGL
JGL

L'última Junta de Govern Local de 2019, del contingut del qual han informat la vicealcaldessa Sandra Gómez i el vicealcalde Sergi Campillo, ha aprovat assumptes com el projecte del futur Institut de Patraix, la conversió en aparcament d'un solar municipal situat al carrer de La Safor, la sol·licitud de subvencions europees per a construir els carrils-bici del Passeig de l'Albereda i General Avilés-Corts Valencianes, l'aprovació de l'Oferta Pública d'Ocupació de l'Ajuntament dels últims anys, amb 382 places, la rehabilitació de la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer, la convocatòria de subvencions a les comissions falleres de la ciutat o la resolució de les ajudes al lloguer, de la qual ja vam informar ahir.

Sandra Gómez ha informat de la licitació de la redacció del projecte d'execució de l'Institut de Patraix, «una reivindicació històrica dels veïns i veïnes del barri». Gómez ha recordat que és el primer centre el projecte del qual es redacta «gràcies al Pla Edificant, que està sent molt positiu per als municipis perquè ens està ajudant a accelerar les infraestructures educatives». El pressupost de la redacció d'aquest projecte ascendeix a 175.000 euros i el termini de redacció és de 38 dies.

La vicealcaldessa i portaveu s'ha mostrat convençuda que «en aquest mandat veurem funcionant l'Institut de Patraix», que serà construït en una parcel·la situada entre Peset Aleixandre i Tres Creus, segons un projecte distribuït en tres blocs que inclou 24 unitats d'ensenyament secundari i 8 de batxillerat.

PLA SOLARS

El vicealcalde Sergi Campillo s'ha referit, per part seua, a l'aprovació d'un projecte tècnic que afecta l'adaptació com a aparcament d'un solar del carrer La Safor, «i que s'emmarca en l'anunci que va fer l'alcalde, Joan Ribó, d'aprofitar solars de propietat municipal per a altres usos com en aquest cas el d'aparcament de barri». El projecte tècnic aprovat té un import de 378.000 euros. El «Pla Solars» engloba un total de 90.000 metres quadrats de solars de propietat municipal que, a més del d'aparcaments, també poden tindre altres usos com el d'instal·lacions esportives bàsiques.

A més de la parcel·la del carrer La Safor, hi ha altres tres projectes d'adequació de solars adscrits a la Delegació de Mobilitat Sostenible que ja s'han aprovat mitjançant resolució d'Alcaldia i que també formen part de la primera part del «Pla Solars». El primer afecta una parcel·la situada al carrer Flor de Maig, amb un cost estimat de 60.490,32 €; el segon a un solar situat al carrer Castellonet de la Conquesta, amb un cost estimat de 75.965,25 €, i una tercera parcel·la al carrer Nino Bravo, l'adaptació del qual té un pressupost de 205.112,27 €.

El vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo ha informat igualment de la sol·licitud de subvencions, a través dels fons FEDER i de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDEA), de subvencions per a la redacció dels projectes dels carrils bici de Passeig de l'Albereda i General Avilés-Corts Valencianes, dins els projectes orientats a afavorir una transició a una economia baixa en carboni (descarbonització).

SUBVENCIONS FALLERES PER IMPORT DE 2'3 MILIONS

La vicealcaldessa i el vicealcalde han informat de l'aprovació de l'Oferta Pública d'Ús de l'Ajuntament de València per a 2020, que ascendeix a 382 places, «una de les més importants de la història de l'Ajuntament de València». Sergi Campillo ha destacat la inclusió de places de promoció interna d'auxiliars administratius a administratius i la consolidació de places ocupades temporalment «mitjançant processos adaptats».

Per part seua, Sandra Gómez s'ha referit a la part d'aquesta OPO relacionada amb Policia Local i el Cos de Bombers, «per a omplir el buit que va deixar l'anterior govern del Partit Popular per no convocar places durant més de 10 anys». En aquesta oferta s'inclouen 107 noves places d'agents i oficials de la Policia Local i 29 noves places per a accedir al Cos de Bombers.

Més tard, el vicealcalde Sergi Campillo ha informat de l'aprovació del projecte de rehabilitació i recuperació de la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer, amb un import 418.000 euros, coincidint amb el 600 aniversari de la mort d'un dels valencians més coneguts i reconeguts a tot el món. Les obres començaran l'any vinent i es calcula que tindran una duració de sis mesos

Finalment s'han aprovat les dues convocatòries de subvencions a les comissions falleres. La primera és per al monument i pot arribar al 25% del pressupost. La dotació de fons municipals per a aquest apartat ascendeix a 1.838.000 euros.

El segon apartat d'aquesta convocatòria inclou les subvencions per a il·luminació, que poden cobrir fins al 16% de l'import gastat per la comissió pel citat concepte. En aquest cas el pressupost municipal ascendeix a 230.000 euros. A aquestes subvencions a les comissions falleres cal afegir altres com les que es concedeixen als casals o per a despeses de música, que eleven el pressupost municipal per a subvencions a les comissions falleres fins a la quantitat de 2.300.000 euros.

Cal assenyalar que en l'última Junta de Govern de 2019 s'han aprovat també les ajudes al lloguer per un import de 2 milions d'euros, de les quals ja informem àmpliament en el dia d'ahir.

Destacats