Aprovada la segona fase de les obres de repavimentació al barri de Benicalap

La Junta de govern Local de València ha aprovat també la reforma i ampliació del Parc Nord de Bombers

Guardar

Barri de Benicalap
Barri de Benicalap

La Junta de Govern ha aprovat hui obres de millora en l'accessibilitat i pavimentació en el centre històric del barri de Benicalap, a l'entorn del Nou Mestalla. El projecte preveu la reurbanització de diverses vies en l'espai delimitat pels carrers Pintor Matarana, José Grollo, Poeta Serrà i Avd. de Burjassot. Pilar Bernabé ha assenyalat que "gràcies a actuacions com estes, avancem per a assegurar que tots els nostres barris disposen d'espais més segurs i saludables, pacificant el trànsit i millorant la seguretat i qualitat ambiental".

El projecte, que abasta quatre actuacions diferents, preveu la reurbanització de diversos carrers dins de l'àmbit delimitat pels carrers Pintor Matarana, José Grollo, Poeta Serrà, i Avda Burjassot. En general, les actuacions contemplen la repavimentació amb peces de diferent color, així com la millora general de l'accessibilitat en aquests carrers del centre del barri de Benicalap.

En concret, el carrer Pare Carbonell es transformarà en un vial residencial de plataforma única, i s'adequarà l'encreuament amb els carrers José Grollo i avinguda Burjassot, per a ampliar voreres i adaptar els passos de vianants, donant prioritat i seguretat al vianant. De la mateixa manera, s'actuarà al carrer Xocainet i la seua confluència amb el carrer Almiserà. En el cas del carrer Potries també es convertirà en zona de vianants amb un disseny i disposició del paviment de colors que reproduirà jocs infantils per als més xicotets.

Reforma del Parc Nord de Bombers

La Junta de Govern ha aprovat també la reforma i ampliació del Parc Nord de Bombers, situat al carrer Daniel Balaciart, en el qual s'invertiran dos milions d'euros. Bernabé ha justificat les obres "per la necessitat d'adaptar la distribució a les actuals necessitats del centre" i ha destacat especialment el fet que "en el moment de la seua construcció únicament es contemplava l'ús per treballadors de sexe masculí, per la qual cosa existeix una única estada per a vestuaris que no pot ser utilitzada pels dos sexes. Amb la finalitat d'eliminar esta discriminació, es crearan vestuaris diferenciats".

La Junta de Govern local ha aprovat també la incorporació del Forn de Calç pròxim a la Creu Coberta, en el barri de Malilla, al Catàleg de Béns de Rellevància Local. Este forn de calç és l'únic que es conserva a la ciutat de València. Construït en 1929, va estar en funcionament fins a finals dels anys 70. Forma part del patrimoni industrial de la ciutat i en paraules de la regidora Pilar Bernabé "protegir este bé patrimonial és el primer pas cap a la seua conservació i restauració, avançant a més en la conservació del patrimoni i els llocs amb un paper rellevant en la història i la memòria democràtica de la nostra ciutat".

Dos milions per a millorar infraestructures als pobles de València

Els pobles de València rebran un total de dos milions d'euros procedents del capítol d'inversions descentralitzades de la Diputació de València. En total es duran a terme 22 intervencions, la qual cosa suposarà "una dignificació dels pobles de València, que venien reclamant des de fa temps un tracte més digne" segons ha manifestat la regidora responsable de l'àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

En tots els pobles de València es durà a terme alguna millora amb aquests fons. Destaca la repavimentació i millora de l'accessibilitat en Benimàmet-Beniferri per un import de 430.000 euros i la remodelació del poliesportiu municipal de Benimàmet, per 230.000 euros. També es millorarà l'accés nord al poble del Saler amb una inversió de 86.000 euros i es millorarà l'accessibilitat en diferents carrers de Castellar-Oliveral, en les quals s'invertiran 63.000 euros.

Es duran a terme també altres inversions en Cases de Bárcena, El Palmar, El Perellonet, La Punta, La Torre, Massarrojos i Pinedo fins a completar els dos milions d'euros.

Destacats