Anaïs Menguzzato, nova regidora de l'Ajuntament de València

Guardar

0-7
0-7

Anaïs Menguzzato s’ha convertit este dilluns en regidora de l’Ajuntament de València en substitució de Joan Calabuig. Ha pres possessió en un ple extraordinari en el qual s’ha donat compte de la seua incorporació al Grup Municipal Socialista i també que Sandra Gómez i Vicent Sarrià seran, respectivament, portaveu i portaveu adjunt d’este grup. La presa de possessió de Menguzzato ha tingut lloc després d’una reunió de portaveus de les formacions integrants de l’equip de govern, presidida per l’alcalde Joan Ribó, en la qual s’ha acordat la celebració, el pròxim dia 20 de setembre, d’un ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat.

Anaïs Menguzzato, que ja va ser regidora socialista en la legislatura municipal anterior, torna a l’Ajuntament després de la marxa de Joan Calabuig –que ha assistit a la seua presa de possessió– i ho fa per a assumir les competències com a responsable de l’Àrea de Protecció Ciutadana que, fins ara, corresponien a Sandra Gómez.

“Estic molt contenta i molt il·lusionada de tornar a l’Ajuntament de València i d’assumir el repte de convertir-me en responsable de l’Àrea de Protecció Ciutadana per a servir els veïns, els ciutadans, i treballar pel foment del civisme i la convivència”, ha manifestat la nova regidora en acabar el ple. Menguzzato ha assenyalat que la seua intenció és mantindre la línia d’actuació de la seua predecessora al capdavant de la regidoria, el treball de la qual ha elogiat.

Anaïs Menguzzato, que en esta legislatura ha ocupat el càrrec de directora general de l’Institut de la Dona dins del govern autonòmic, ha recalcat de forma especial “el paper fonamental” que la Policia Local de València té en la lluita contra la violència de gènere.

DEBAT OBERT A LA CIUTADANIA

Abans del ple, la Junta de Portaveus del govern municipal ha celebrat una reunió després de la qual l’alcalde Joan Ribó ha anunciat la celebració d’un debat sobre l’estat de la ciutat el dimarts 20 de setembre. Tots els portaveus han valorat favorablement la iniciativa i han subratllat el seu valor com a rendició de comptes públics davant de la ciutadania. Com a novetat, el debat s’obrirà a entitats ciutadanes, que podran plantejar intervencions, la duració de les quals encara està per determinar.

Segons Joan Ribó, en el debat el que es pretén des de l’Alcaldia i els grups municipals és “comunicar a la ciutadania com està la ciutat, com analitzem els seus problemes i quines propostes tenim davant del pròxim any”. Per la seua banda, la nova portaveu socialista, Sandra Gómez, ha destacat que serà la primera vegada que un alcalde participe en el debat, “la qual cosa valorem com a molt positiva i com un fet diferencial respecte al que passava en legislatures anteriors”.

Per al portaveu de València en Comú, Jordi Peris, el debat serà “un esdeveniment molt important perquè posarem en comú els punts de vista dels diferents grups polítics, tant del govern com de l’oposició, respecte a l’acció del govern, quin és l’estat de la ciutat i quines les àrees que necessiten un reforç”. Peris també ha destacat que el debat serà “un mecanisme important de rendició de comptes, per a explicar per què estem fent el que estem fent i quines seran les línies prioritàries de la resta de la legislatura”.

Després de la Junta de Portaveus s’ha anunciat així mateix que el govern municipal i els seus assessors celebraran una reunió divendres que ve, 9 de setembre, al Saler, per a, en paraules de l’alcalde Joan Ribó, “reflexionar i establir les línies estratègiques dels pressupostos municipals de 2017”.

En la reunió s’ha decidit també retirar la proposta de redistribució de competències. Segons Joan Ribó, “el més important és l’estabilitat del Govern de la Nau i qualsevol decisió tècnica és una qüestió secundària”. L’alcalde Joan Ribó ha conclòs d’esta manera el debat sobre les competències municipals, que es mantindran tal i com han funcionat des que es van fer els darrers “canvis tècnics”. Ribó ha apel·lat de nou a la responsablitat de tots els grups municipals que conformen el Govern de La Nau davant qualsevol canvi que puga afectar-lo, i ha dit que per damunt de tot, té com a alcalde l’objectiu de propiciar l’estabilitat del govern municipal progressista.

Destacats