'Amunt persianes', la nova línia d'ajudes de València per a reobrir els locals comercials buits

Les sol·licituds es podran presentar, via telemàtica, del 2 de maig al 15 de novembre de 2022

Guardar

La regidora de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé, en la presentació d'Amunt persianes
La regidora de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé, en la presentació d'Amunt persianes

L'àrea de Desenvolupament Innovador de l'Ajuntament de València, a través de València Activa, ha posat en marxa una nova línia d'ajudes per a revitalitzar l'activitat econòmica als barris de la ciutat, impulsant la reobertura dels locals comercials buits. Sota el nom 'Amunt persianes', es farà costat a persones autònomes, emprenedores i pimes que hagen subscrit un contracte de compravenda, arrendament o cessió d'un local buit situat al terme municipal de València entre l'1 d'octubre de 2021 i el 31 de desembre de 2022.

Amb una inversió inicial d'un milió d'euros, ampliables si és necessari, la regidora de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé, ha explicat que "l'Ajuntament de València secundarà amb fins a 20.000 euros cada projecte – el que suposa el 80% de despeses d'inversió – per a accelerar la recuperació perquè cada vegada que un negoci obri les portes, el barri s'ompli de vida. Cada vegada que puja una persiana, puja l'ànim de tot un barri".

Les ajudes, que demà aprovarà la Junta de Govern Local, van destinades a cobrir les despeses de l'activitat empresarial sempre que impliquen la posada en marxa d'un negoci en un local en planta baixa que, prèviament, haguera estat buit i que es trobe disponible per a lloguer, venda, traspàs o reforma. D'aquesta manera, se subvencionarà l'adquisició del local, la rehabilitació i adequació, el funcionament operatiu de l'activitat, la maquinària, instal·lacions, utillatge, mobiliari, equips i inversions de caràcter immaterial com la propietat industrial i intel·lectual així com l'obtenció de patents i marques.

L'objectiu d'aquesta nova línia d'ajudes no és un altre que "fomentar l'activitat econòmica dels barris, especialment d'aquells que pateixen una forta desertització comercial". Per això, l'ajuda arribarà fins als 20.000 euros en aquells barris on més necessitat de reactivació existeix, com Benicalap, Ciutat Fallera, el Botànic, el Pilar, la Roqueta, Marxalenes, Nou Moles, Russafa, Soternes, Tormos i Torrefiel.

D'altra banda, els nous negocis situats als barris que comencen a presentar símptomes de desertització comercial, com Aiora, Arrancapins, Beteró, el Calvari, el Carme, Orriols, En Corts, la Creu Coberta, la Petxina, la Seu, la Xerea, Montolivet i Morvedre, podran rebre fins a 15.000 euros. I, finalment, l'ajuda arribarà fins als 10.000 euros en la resta de barris.

Les sol·licituds poden presentar-se, únicament mitjançant la seu electrònica municipal, del 2 de maig al 15 de novembre de 2022 o fins a esgotar el crèdit destinat a la convocatòria.

Com ha detallat Bernabé, "la convocatòria està oberta a qualsevol tipus de negoci, però es valoraran criteris com la viabilitat, la sostenibilitat, la creativitat, l'experiència, la seua adequació a l'entorn, la seua contribució a l'impacte econòmic del barri o que incorpore la perspectiva de gènere". A mesura que es vagen aprovant les sol·licituds, les persones beneficiàries aniran cobrant l'ajuda.

Destacats