Ampliació del Pla Edificant a dotze centres educatius

Es tracta d’una segona fase del programa ‘Edificant’ a València

Guardar

plan-edificant
plan-edificant

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, la regidora d'Educació, Maria Oliver, i el regidor de Desenvolupament Urbà i Vivenda, Vicent Sarrià, s'han reunit amb el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, per a abordar la proposta d'ampliació del 'Pla Edificant' que l'Ajuntament de València ha estat elaborant aquests mesos junt amb les direccions i les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) dels diferents centres escolars de la ciutat.

Es tracta d'una segona fase que se centra en obres de reparació en centres d'onze districtes diferents de València, "pel que suposa una acció totalment diversificada i repartida per la geografia de la nostra ciutat, un aspecte que considerem molt important", ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

La reunió ha finalitzat amb un "complet acord" per a dur endavant aquestes obres en 12 centres educatius diferents de la ciutat, de forma que l'Ajuntament s'encarregarà de dur endavant les obres i, per tant, es podran agilitzar els tràmits.

Concretament, els centres que entren en aquesta segona fase del 'Pla edificant' a València, són el CEIP Ausiàs March (Poblats Marítims), CEIP Ciutat Artista Faller (Benicalap), CEIP Miquel Adlert i Noguerol (Camins del Grau), CEIP Pare Català (Benimaclet), CEIP Bartolomé Cossio (Rascanya), CEIP Luis Santangel (Pobles del Sud, El Saler), CEIP El Grau (Camins al Grau), CEIP Vicente Gaos (Algirós), CEIP Eliseo Vidal (Patraix), CEIP Cervantes (Extramurs), CEIP Castellar-Oliveral (Poblats del Sud) i CEIP Rodríguez Fornos (Patraix).

Les obres de reparació són diverses i consistiran en reparacions variades en fusteria, banys, cornises d'edificis, instal·lacions de les pistes esportives, instal·lacions elèctriques, murs i reparació de goteres, sense oblidar les obres de millora en accessibilitat.

La regidora d'Educació, Maria Oliver, ha expressat que "l'habilitació i adequació dels espais escolars que així ho requerisquen és per a contribuir a la millora de les condicions educatives dels nostres menors". La regidora ha assenyalat que "calia afrontar les millores a les infraestructures educatives públiques de la nostra ciutat, abandonades conscientment per l'anterior equip de govern, qui volia relegar l'educació pública a l'últim escaló. El nostre govern creu en l'educació pública com a ferramenta de desenvolupament i per això inverteix en ella".

LA PRIMERA FASE INCLOU LA CONSTRUCCIÓ DE TRES NOUS COL·LEGIS A LA CIUTAT

En la primera fase del 'Pla Edificant', acordada entre l'Ajuntament i la Generalitat fa escassos mesos, es contempla la construcció de tres nous centres a la ciutat: el CEIP Fernando de los Ríos, a Quatre Carreres, el CEIP Sant Àngel de la Guarda, a Jesús, i l'IES núm. 41 a Patraix.

El regidor Campillo ha destacat la importància d'aquests tres nous centres: "el Fernando de los Ríos, és un centre de titularitat municipal que hui dia està en uns baixos llogats, instal·lar-lo en un centre en condicions és molt important i dignificarà les seues instal·lacions. Respecte al centre Sant Àngel de la Guarda, tenim un compromís i un deute amb el centre per començar abans possible la construcció del col·legi. Finalment, a Patraix donem resposta a una petició històrica del barri i descongestionem els actuals centres educatius".

Pel que fa als centres on es realitzaran obres de reformes integrals, acordats també en la primera fase, trobem els centres de CEIP Sant Josep de Calasanz als Poblats Marítims, CEIP Carles Salvador a Rascanya, CEIP Raquel Payá a l'Olivereta, CEIP Salvador Tuset a Benicalap i el CEIP Teodor Llorente i CEIP Lluís Vives a Extramurs.

Destacats