L'alumnat del conservatori de València José Iturbi ha oferit més de 80 concerts durant el curs escolar

La majoria d'actuacions són en el mateix centre, però també s'estenen a altres espais de la ciutat en el marc del projecte Iturbi Aula Oberta

Guardar

Concert dels alumnes del conservatori de València en l'antic llit del riu Túria
Concert dels alumnes del conservatori de València en l'antic llit del riu Túria

Les activitats extraescolars i complementàries organitzades pel conservatori municipal de música José Iturbi comprenen tallers, xarrades, audicions, concerts, jornades, classes magistrals, intercanvis amb altres institucions o la participació en festivals. Durant el curs escolar 2021-2022 s'han realitzat fins a un centenar, de les quals 84 en són recitals. La majoria de les actuacions tenen lloc en el mateix centre, però també s'han estés a altres espais culturals de la ciutat, com les biblioteques municipals, dins del projecte Iturbi Aula Oberta.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha indicat que, junt amb la programació didàctica reglada, el conservatori José Iturbi du a terme "altres actuacions que permeten a l'alumnat desplegar la creativitat, adquirir experiència sobre l'escenari i maduresa interpretativa, així com aplicar els coneixements apresos en les assignatures del currículum". D'eixa manera, s'incentiva la participació dels i les estudiants en festivals i certàmens "més enllà de l'aula", amb la finalitat de "potenciar l'educació i fer del conservatori un centre cultural actiu i dinàmic".

L'edil ha explicat que "la interpretació en l'escenari és consubstancial a la figura de les persones que es dediquen a la música", ja que "la posada en escena del treball de l'aula precisa de competències i habilitats específiques que només poden desenvolupar-se en el mateix escenari". La sala José Roca del conservatori és on tenen lloc la majoria de les audicions i concerts, tot i que també s'utilitzen altres espais com l'aula de cor, l'aula d'orquestra o la biblioteca.

A més, a través del projecte Iturbi Aula Oberta es pretén portar l'activitat del centre a "diferents espais històrics, artístics i emblemàtics de la ciutat amb l'objectiu de convertir aquesta institució docent dedicada a l'educació musical en un referent cultural de València", segons ha manifestat Ibáñez. Les biblioteques municipals de Carmelina Sánchez-Cutillas (Benicalap), Eduard Escalante (Arrancapins) i Carola Reig (Benimaclet) han sigut les primeres a acollir aquesta iniciativa, que es va posar en marxa el gener passat.

També cal destacar el concert que va tindre lloc als jardins del Palau de la Música al mes de juny per commemorar el 35 aniversari de l'obertura dels primers trams del Jardí del Túria, on els veïns i veïnes van poder gaudir del talent musical de l'alumnat i del professorat del centre.

Arxivat a:

Destacats