L'Almoina, la Llotja i les Torres de Serrans i de Quart tornen a obrir les portes tots els dilluns

Els edificis s'havien mantingut tancats el primer dia de la setmana des de l'inici de la pandèmia

Guardar

Un grup de turistes visitant la Llotja de la Sedad
Un grup de turistes visitant la Llotja de la Sedad

Turistes i locals podran tornar a gaudir de quatre dels edificis més emblemàtics de València cada dia en el seu horari habitual: el Centre Arqueològic l'Almoina, les Torres de Serrans, les Torres de Quart i la Llotja de la Seda estaran oberts al públic el primer dia de la setmana a partir de hui. Des de l'inici de la pandèmia havien romàs tancats, i quan l'activitat va començar novament es va decidir mantenir els dilluns sense obrir per a limitar l'activitat i així evitar contagis.

No obstant això, i tal com la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, va declarar, a causa de la gran baixada dels casos greus de coronavirus a la ciutat i la temporada d'estiu ja molt a prop, han vist propici la reobertura d'aquests centres culturals també els dilluns.

La regidora ha volgut també destacar l'èxit d'aquesta iniciativa durant els mesos més durs de pandèmia: "l'efectivitat d'aquesta decisió i altres adoptades per a donar resposta a la pandèmia ha quedat àmpliament demostrada, ja que l'impacte d'aquesta en els museus i centres patrimonials ha sigut molt baix, la qual cosa ha permés el seu gaudi per tota la ciutadania", ha afirmat Tello.

Així mateix, Glòria Tello també va recordar que és habitual que en algunes ciutats es mantinguen els museus i altres espais culturals tancats al públic un dia a la setmana per a poder dur a terme les degudes operacions de manteniment o qualsevol classe d'obra, i així millorar l'aspecte i funcionament d'aquests.

Malgrat això, i moguts per l'alta demanda turística, es va prendre la decisió ja fa anys d'obrir cada dia de la setmana uns certs centres, per a poder acollir amb major flexibilitat la gran quantitat de turistes que cada any venen a València. Aquest era el cas de l'Almoina, la Llotja i les Torres de Quart i de Serrans, "on es va reforçar el personal amb treballadors subalterns d'altres centres", tal com va comunicar el consistori.

Horari, ubicació i tarifes

CENTRE ARQUEOLÒGIC L'ALMOINA
Horari: De dilluns a dissabte: de 10.00 a 19.00/ diumenges i festius: de 10.00 a 14.00
Ubicació: Plaça Dècim Juni Brut (Cònsol Romà), s/n
Tarifes: Entrada individual: 2€/ diumenges i festius: gratuït (provisionalment, mentre es treballa en la instal·lació de datàfons, l'entrada serà gratuïta)

LA LLOTJA DE LA SEDA
Horari: De dilluns a dissabte: de 10.00 a 19.00/ diumenges i festius: de 10.00 a 14.00
Ubicació: Carrer del Mercat, s/n
Tarifes: Entrada individual: 2€/ diumenges i festius: gratuït

TORRES DE SERRANS
Horari: De dilluns a dissabte: de 10.00 a 19.00/ diumenges i festius: de 10.00 a 14.00
Ubicació: Plaça dels Furs, s/n
Tarifes: Provisionalment, mentre es treballa en la instal·lació de datàfons, l'entrada serà gratuïta

TORRES DE QUART
Horari: De dilluns a dissabte: de 10.00 a 19.00/ diumenges i festius: de 10.00 a 14.00
Ubicació: Pl. de Sta Úrsula, 1 / Guillem de Castro, núm. 89
Tarifes: Entrada individual: 2€/ entrada reduïda: 1€/ diumenges i festius: gratuït

Arxivat a:

Destacats