Ajuntament de València i UPV creen l'Aula STARTUPV València Emprén per a impulsar la capacitat emprenedora de la ciutadania

Guardar

 Conveni Aula StartUpv
Conveni Aula StartUpv

El regidor de Desenvolupament Innovador de l'Ajuntament de València, Borja Sanjuan, i el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capella, han formalitzat hui la creació de l'Aula STARTUPV València Emprén per a impulsar la capacitat emprenedora de la ciutadania.

Aquesta nova iniciativa té com a objectiu secundar i millorar les capacitats emprenedores de la ciutadania, així com promoure la seua participació en la creació i desenvolupament de noves iniciatives empresarials.

El regidor de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, ha destacat que "amb iniciatives com a Aula STARTUPV València Emprén busquem incrementar l'activitat emprenedora a la nostra ciutat, per a enfortir així el teixit empresarial i afavorir el foment de noves iniciatives empresarials innovadores que contribuïsquen al fet que València siga referència en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat, així com en el desenvolupament de tecnologia i innovació".

Per la seua banda, la vicerectora de la UPV i directora de la Càtedra, Mª Esther Gómez, considera que la signatura de l'Aula STARTUPV València Emprén "suposa una aliança representa una aposta ferma per reforçar recursos i aprofitar sinergies en pro d'una fi comuna, com és la creació d'empreses innovadores i de base tecnològica, el suport a projectes emprenedors i com no, el foment de l'emprenedoria femenina, dissenyant estratègies i destinant recursos per a eliminar la bretxa de gènere existent i disminuir les barreres que dificulten a la dona a l'accés i desenvolupament del seu potencial emprenedor, especialment el tecnològic", ha expressat la vicerectora de la UPV.

Activitats per a la UPV i la ciutadania

Les activitats previstes per l'Aula STARTUPV València Emprén inclouen un programa de llançament de cinc noves iniciatives d'empreses emergents (startups) i empreses derivades (spin-offs) basades en la innovació, i impulsades per equips de persones en els quals, almenys una, siga integrant de la UPV o titulada en aquesta universitat; un hackató per a la resolució de reptes a través de noves tecnologies digitals, amb la participació de la ciutadania, on es premiaran les millors solucions segons criteris d'innovació, escalabilitat i triple impacte (econòmic, social i ambiental).

També s'organitzarà un esdeveniment per a la difusió de les principals startups i spin-offs de la UPV, dirigit a la ciutadania i a l'ecosistema emprenedor valencià. Es fomentarà la participació de les dones en les carreres STEAM (acrònim anglés de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques), a través de la difusió de casos d'èxit, d'activitats dirigides, de ponències i de xarrades, dins de les iniciatives Espai Lidera i Treballem Iguals de València Activa. Finalment, es desenvoluparan activitats conjuntes en els esdeveniments VLC Startup Market i altres de la UPV, per a foment de l'emprenedoria i la seua difusió entre la ciutadania, com ara espais a la ciutat per a l'exposició de prototips o per a la cocreació.

Arxivat a:

Destacats