L'Ajuntament de València se suma al manifest del 8M de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb els vots del PP

Maria José Catalá: "L'alcaldessa de València i els 13 de 17 regidors no faran un pas arrere en les polítiques d'igualtat i pel feminisme".

Guardar

Junta de Govern local de l'Ajuntament de València
Junta de Govern local de l'Ajuntament de València

La Junta de Govern Local ha aprovat en la seua reunió de hui, amb el vot a favor dels regidors i regidores del Partit Popular, el manifest del Dia Internacional de les Dones aprovat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). El manifest aprovat recorda que "el dia 8 de març té les seues arrels en la lluita de les dones pels seus drets perquè, en 1908, un grup de treballadores tèxtils es va declarar en vaga a Nova York per a protestar per les seues condicions laborals".

L'alcaldessa de València, Maria José Catalá, ha manifestat que ella mateix i els 13 dels 17 regidors no donaran ni un pas arrere i tots els que siguen necessaris al capdavant en política d'igualtat i pel feminisme". Després del ple extraordinari d'ahir en el qual no va eixir la moció que havia consensuat el PP amb PSPV i Compromís, la Junta de Govern local de l'Ajuntament de València ha aprovat el manifestat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Catalá ha comentat que el de Vox pot ser sobreactuado però que aquest Ajuntament no donarà ni un pas arrere en la lluita contra la violència masclista "amb totes les seues lletres", com ha assenyalat l'alcaldessa de València.

Després del ple, els regidors de Vox van celebrar en la Plaça de la Verge a ritme de "que viva Espanya" que no tirara endavant aquesta moció pel 8M. A preguntes dels periodistes, "Jo no m'haguera prestat en la vida a una imatge similar", ha afirmat Catalá.

Igualment, el text del 8M recull que "s'ha avançat molt però encara queda molt a fer i, sens dubte, els ajuntaments i les diputacions tenim un paper essencial per a aconseguir la igualtat real". En aquest sentit, "les entitats locals ens comprometem a promoure la igualtat de gènere en totes les àrees de la societat i reconeixem que encara existeixen desigualtats sistémicas que afecten a les dones en les nostres comunitats i ens comprometem a abordar-les de manera activa amb especial sensibilitat amb les dones amb discapacitat, les dones migrants, les dones de diferents ètnies i les dones que viuen en el món rural".

El manifest de la FEMP recorda que "no es pot progressar sense la meitat de la població, que són les dones, ni a la seua costa perquè, tal com expressa Nacions Unides, la igualtat de gènere és el major repte actual en matèria de drets humans".

El document reafirma "el nostre compromís amb els drets humans de totes les dones i xiquetes, inclòs el dret a la igualtat, l'autonomia sobre els seus cossos i decisions i l'eliminació de totes les formes de violència i discriminació basades en el gènere i ens comprometem a complir les mesures implementades en el Pacte d'Estat contra la Violència de gènere". Igualment, el text afirma que "ens comprometem a implementar polítiques i programes que promoguen la igualtat de gènere en l'accés a l'educació, l'ocupació, la salut, la participació política i la presa de decisions en tots els nivells".

Finalment, el text insta "les entitats locals a adoptar mesures concretes per a aconseguir la paritat en la presa de decisions i acabar amb la bretxa salarial de gènere, acabar amb la parcialitat involuntària a la qual es veuen abocades moltes dones, garantir la presentació equitativa de les dones en tots els àmbits de la vida pública i promoure un entorn segur i respectuós per a totes les dones i xiquetes".

En aquest sentit, la FEMP fa una crida "a l'acció perquè s'unisquen en solidaritat amb les dones de tot el món i treballen junts per a crear un futur més just i igualitari per a totes les persones, independentment del seu gènere. Les polítiques d'igualtat han de ser transversals i impregnar el conjunt de les nostres actuacions. Des de l'àmbit local ens comprometem a seguir impulsant els avanços que aconseguisquen aconseguir una societat millor, més equitativa, en definitiva més democràtica. Juntes i junts podem construir un món on totes les dones i xiquetes puguen viure lliures de discriminació i violència i aconseguir la igualtat real".

Arxivat a:

Destacats