L'Ajuntament de València pinta 145 nous bancs amb motius LGTBI

Guardar

Un banc LGTBI a València
Un banc LGTBI a València

L'Ajuntament de València està pintant 145 nous bancs amb diferents emblemes, com la bandera LGTBI, la bisexual, la trans i la lèsbica en diferents punts de la ciutat, amb el motiu de secundar i visibilitzar els actes de l'orgull. La regidora d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha explicat que els espais públics "han de ser referents en la lluita contra qualsevol mena de discriminació i que la ciutadania ha de percebre'ls com a llocs segurs per a totes i tots".

"El Govern de Joan Ribó vol impulsar una ciutat diversa, oberta i que lluita contra les discriminacions i els discursos d'odi. Per això posem en marxa una nova campanya de transformació dels bancs públics en la línia de visibilitzar totes les lluites i activitats que se celebren entorn de l'Orgull a València", ha dit Lucía Beamud, qui ha destacat que "aquesta campanya és una forma més d'impuls perquè València siga cada vegada més un referent en la celebració de l'Orgull".

A més, la regidoria d'Igualtat ha comptat amb la col·laboració en aquesta labor de l'OAM (Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars), amb el que s'han realitzat, a més del pintat dels nous bancs, el repintat d'altres 40 bancs. "València és un referent en les polítiques que lluiten contra la discriminació, una ciutat diversa oberta al món, com demostra el fet que acollirem als Gai Games en 2026. Col·laborar amb la regidoria d'Igualtat no sols és un plaer, sinó també una obligació per a aquest govern que encapçala la defensa dels drets de totes les persones", ha assenyalat el vicealcalde de València, Sergi Campillo, màxim responsable del OAM Parcs i Jardins Singulars.

També han col·laborat 12 associacions veïnals, 14 entitats sensibilitzades (entre elles, Lambda, Dracs, Samarucs, Ajuda al Refugiat, Galesh, Scouts bitàcola, Peña Valencianista, Asiem o el Comité antisida) i les 13 alcaldies dels pobles.

Els nous bancs es reparteixen de la següent manera: 25 bancs de temàtica Bisexual, 35 bancs de temàtica Trans, 40 bancs de temàtica Lèsbica i 45 bancs de temàtica LGTBI. La seua localització es reparteix per punts molt diversos com La Punta, La Torre, Castellar-Oliveral, Carpesa, Pinedo, El Palmar, Benimàmet-Beniferri, carrer de Trafalgar, Sant Isidre, Hondures, Mestalla, Russafa, Olivereta, Arrancapins, el passeig marítim, Patraix, Montolivet, Cabanyal, Malva-rosa i la Fuensanta.

Destacats