València atorga 2,4 milions d'euros en subvencions a empreses i emprenedors en el marc de les Ajudes Emplea i Empren

El regidor Borja Sanjuán ha subratllat que les polítiques actives d'ocupació que potencia el Govern Municipal “afavorixen que la ciutadania tinga un projecte de vida i tinga dret efectiu al llarg termini”

Guardar

Borja Sanjuán, regidor d'Hisenda, i Sergi Campillo, vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, en la presentació de les Ajudes Emplea i Emprén.
Borja Sanjuán, regidor d'Hisenda, i Sergi Campillo, vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, en la presentació de les Ajudes Emplea i Emprén.

L'Ajuntament de València destina un total de 2,4 milions d'euros en subvencions a persones emprenedores i empreses emergents, en el marc de les Ajudes Emplea i Empren. Seran un total de 1.203 les subvencions atorgades, tal com ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, en una compareixença, junt amb el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, després de la reunió de la Junta de Govern Local. L'edil ha recordat que es tracta d'ajudes dirigides a potenciar tant la creació de noves empreses com l'ocupació indefinida i de qualitat.

Es tracta de dues convocatòries: Empren, destinada a donar suport en els inicis de l'activitat a persones que hagen emprés recentment en el terme municipal de València; i Emplea, dirigida a afavorir la contractació indefinida a temps complet en el terme municipal de València. En el cas del programa Empren, han sigut 610 les pimes i persones autònomes beneficiàries, i en el cas del programa Emplea, 593 per haver contractat personal. És a dir, ha explicat el regidor Sanjuan, "es tracta de dues línies de foment de l'activitat econòmica i laboral en les quals treballa aquest Ajuntament: generar més activitat econòmica i ocupació de major qualitat". El delegat d'Hisenda ha assegurat que "és una suma de mesures a les quals ha contribuït d'una manera molt decisiva la que probablement és la millor reforma laboral que s'ha fet mai al nostre país, i que ha permés que tinguem un 42% de contractació indefinida a la ciutat de València, que és la xifra més alta de la història de contractació indefinida a la ciutat". De fet, les últimes dades relatives a afiliacions i contractacions corroboren l'efecte de les mesures de foment de l'ocupació i l'activitat econòmica: València ha batut el seu propi rècord d'afiliacions a la Seguretat Social al maig, des de l'any 2010, amb un total de 412.047 afiliacions. A més, compta amb 57.539 afiliacions a la Seguretat Social en el règim d'autònoms, "les millors dades del mes de maig dels últims 13 anys", ha destacat el regidor.

Tal com ha subratllat Borja Sanjuan, aquesta nova situació "permet que la ciutadania tinga un projecte de vida i tinga dret al llarg termini, que és una cosa molt important per a no viure en l'escenari de precarietat que propiciaven les anteriors reformes laborals". De la totalitat d'ajudes concedides, 610 ajudes corresponen al Programa I Empren, amb un import total d'1.205.500 euros; i les altres 593 ajudes corresponen al Programa II Emplea, amb un import total també d'1.205.500 euros.

Les persones beneficiàries d'aquests programes han rebut una quantia fixa de 1.500 euros, una xifra que s'ha incrementat en 500 euros més quan la persona que la seua alta en el RETA ha motivat la sol·licitud de subvenció pertanyia al col·lectiu de persones amb 45 o més anys a la data de l'alta en el RETA; acreditaren un grau de diversitat funcional d'almenys el 33% o foren dones. Així mateix, en el cas de persones joves fins als 30 anys a la data de l'alta en el RETA, la quantia ha augmentat en 500 euros més.

Punts d'Atenció a l'Emprenedor integrats en la Xarxa CIRCE

La Junta de Govern Local ha aprovat també sol·licitar a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, FEMP, l'adhesió al conveni subscrit entre el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i la Federació per a l'establiment de Punts d'Atenció a l'Emprenedor integrats en la Xarxa CIRCE.

El Ministeri d'Indústria i l'Ajuntament de València van subscriure en 2018 un conveni per a l'establiment d'aquests Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) integrats en la Xarxa de Creació d'Empreses (CIRCE), la finalitat de les quals, ha recordat el regidor d'Hisenda, "era facilitar la creació de noves empreses, l'inici efectiu de la seua activitat, i el seu desenvolupament a través de la prestació del servici d'informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial".

Des d'eixe moment, l'Ajuntament ha estat prestant aquest servici a les persones interessades a obtenir informació sobre aspectes legals, fiscals, comptables i de Seguretat Social, ajudes públiques aplicables a projectes empresarials, i la tramitació per a la constitució i inici d'activitat d'empreses i altes de persones autònomes. Atés que el conveni conclou el pròxim 26 de novembre 2022, és necessari adherir-se al conveni signat pel Ministeri i la FEMP.

Novetats en la gestió de les multes

Finalment, la Junta de Govern ha donat llum verda a la contractació dels servicis de col·laboració en la gestió de les sancions per infraccions de les normes de trànsit en vies públiques i l'ORA, i del cobrament de les sancions. I, per a això, s'ha acordat convocar el procediment obert per a l'adjudicació d'aquest contracte, per un import total de 8,8 milions d'euros (IVA inclòs), que tindrà una duració de cinc anys.

El regidor Borja Sanjuán ha assenyalat les principals novetats d'aquesta contractació: en primer lloc, els dos primers anys de vigència del contracte, l'empresa adjudicatària treballarà amb la seua pròpia aplicació informàtica; però a partir del tercer any, s'implementarà una aplicació municipal. En segon lloc, es podran pagar les multes amb targeta en les oficines, ja que fins ara només es podia fer a través de la web o en el banc. Finalment, la nova contractació inclourà la subrogació de tot el personal, segons estableix el conveni del sector.

Arxivat a:

Destacats