L'Ajuntament de València activa el protocol per a episodis de contaminació atmosfèrica

Guardar

Núvols de contaminació a València
Núvols de contaminació a València

L'Ajuntament de València ha activat l'episodi tipus 2 del protocol d'actuació davant alta contaminació per PM10 després de superar-se ahir els valors permesos de partícules en suspensió en quatre de les estacions de la ciutat, segons han informat fonts municipals.

Sobre aquest tema, el regidor de Qualitat Acústica i de l'Aire i Platges de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha explicat que aquesta activació comporta una sèrie de mesures informatives i de recomanacions a la població, entre les quals es troben la priorització del transport públic en els desplaçaments per la ciutat, l'ús compartit de vehicles en cas que siga necessari i evitar l'exercici físic intens a l'aire lliure.

En concret, l'informe tècnic de la Regidoria indica que en el dia d'ahir es va superar en quatre de les estacions de la ciutat el valor límit diari de 50 g/m* PM10, amb els següents valors mitjans: Av. França, 120 g/m* ; l'Olivereta, 91 g/m* ; Patraix, 69 g/m* , i Pista de Silla, 82 *g/m* .

Aquestes xifres indiquen que ens trobem en nivell d'avís per PM10 segons el protocol de mesures a adoptar davant episodis d'alta contaminació de la ciutat de València, ja que en tres de les estacions esmentades es van superar ahir els 80 g/m* de mitjana diària.

Aquests nivells elevats de PM10 tenen el seu origen en les intrusions saharianes que està patint la major part d'Espanya. Segons els informes de predicció de masses d'aire africà sobre Espanya del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, durant els dies 13, 14 i 15 d'agost s'estimen concentracions de pols en superfície en els rangs 10-200 g/m* per al sud-est, centre i est de la Península.

Entre les recomanacions a la població vinculades a aquesta activació estan les de l'ús del transport públic en els desplaçaments per la ciutat, no fer exercici físic intens a l'aire lliure, l'ús del cotxe compartit en cas que siga necessari així com limitar les cremes en espais agrícoles, la realització d'una conducció eficient i suau evitant arrancades o parades brusques i minimitzar el consum energètic a les cases regulant la temperatura de l'aire condicionat.ondicionat.

Destacats