València penja al balcó de l'Ajuntament una pancarta amb el lema “No a la guerra”

La façana de la Casa Consistorial i la Porta de la Mar s’il·luminen de blau i groc com a mostra de suport al poble ucraïnés

Guardar

Cartell al balcó de l'Ajuntament de València en rebuig a la guerra d'Ucraïna
Cartell al balcó de l'Ajuntament de València en rebuig a la guerra d'Ucraïna

La façana de l’Ajuntament lluirà fins al pròxim 7 de març una pancarta amb el lema “No a la guerra” com a mostra de rebuig a la guerra d’Ucraïna. La pancarta es mantindrà de forma ininterrompuda per espai de set dies. Igualment, la façana de la Casa Consistorial i la porta de la Mar s’il·luminaran totes les nits de groc i blau, els colors de la bandera d’Ucraïna, en suport als ciutadans d’este país. L’alcalde, Joan Ribó, ha explicat que “València està en festes, però no s’oblida d’un poble que està patint en l’altra banda d’Europa”. 

Joan Ribó recorda que “València és una ciutat de pau, una ciutat d’acollida, que vol enviar un missatge simbòlic a la població ucraïnesa”. L’alcalde ha recordat els 90 ciutadans i ciutadanes d’Ucraïna que ja es troben en el Casal d’Acollida de Rocafort, l’ajuda extraordinària de 200.000 euros aprovada per a l’acollida de refugiats i ha tornat a oferir “el suport de la ciutat als refugiats que puguen arribar en dates pròximes perquè València és i serà de nou una capital solidària i de pau”. 

Per la seua banda, Iban Ramón, dissenyador gràfic de la pancarta, ha explicat que "esta bandera és una imatge icònica, un estímul visual, amb una forta càrrega simbòlica, que per la seua simplicitat i contundència formal recorda als cartells de maig del 68. La imatge representa una bandera retolada amb un “no a la guerra”. Esta imatge icònica representa un sentiment contrari a les guerres que en estos moments conjumina la societat civil. Amb ella només tenim una fi: que la gent la faça seua i arribe el més lluny possible". 

Cartell col·locat al balcó de l'Ajuntament amb el lema 'No a la guerra'
Cartell col·locat al balcó de l'Ajuntament amb el lema 'No a la guerra'

Xavi Calvo, director de “València, capital mundial del disseny”, opina que “tota guerra és una tragèdia. Des de València Capital Mundial del Disseny 2022 advoquem per la pau i ho fem des de la gràfica, des del poder de la comunicació amb el cartell com a eina de conscienciació”. Calvo explica que “animem amb esta bandera per tal que tothom s'unisca a este crit en pro de la convivència. Per este motiu, hem volgut posar les imatges a la disposició de tota la població, perquè qualsevol persona puga descarregar-les, imprimir-les o fer-ne ús digital, alçant esta bandera en favor de la pau”.

Així, la façana de la Casa Consistorial i la Porta de la Mar s’il·luminaran cada nit fins al pròxim 7 de març amb els colors de la bandera d’Ucraïna com a mostra del suport de la ciutat de València al poble ucraïnés. 

Igualment, l’Ajuntament ha penjat este migdia en el balcó municipal una pancarta amb el lema “No a la guerra”, que es mantindrà en esta ubicació també fins al dia 7. La pancarta ha estat dissenyada per l’Associació “València, capital del disseny” en el marc de la declaració de València com a capital mundial del disseny 2022.  

La iniciativa s’emmarca en els diversos actes de rebuig a la invasió russa d’Ucraïna encetats per l’Ajuntament, entre els quals hi ha l’acollida a 90 ciutadans i ciutadanes ucraïnesos que han fugit de la guerra, alguns dels quals es troben ja al Casal d’Acollida de Rocafort. El consistori ha mostrat també la seua disposició a acollir més persones en les pròximes setmanes. 

Destacats