Ajuntament, Generalitat i Delegació del Govern constituïxen una comissió específica per a resoldre els problemes de convivència en el Cabanyal

Joan Ribó: “L’objectiu és que aconseguir que els veïns i veïnes del Cabanyal puguen viure com en qualsevol altre barri”

Guardar

1116 Ribó Cabanyal 1
Cabanyal
Cabanyal

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua satisfacció per la constitució d'una comissió de treball específica sobre el Cabanyal, que està integrada per l'Ajuntament, la Generalitat i la delegació del Govern, amb l'objectiu d’abordar i actuar per a resoldre els problemes de convivència en el barri.

L'alcalde s'ha reunit este dimecres amb el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, en una trobada que ha comptat amb la presència també de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato; del director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel; del cap de la Policia Local, José Vicente Herrera, i del cap superior de Policia, José Javier Cuasante, i en la que s'ha acordat la constitució de la comissió.

“Es tracta d'una reunió important, esperada i treballada –ha explicat Ribó- perquè la situació del Cabanyal ho mereix, ja que és un barri que necessita tot un procés de reconstrucció”. L'alcalde ha recordat les accions i inversions que ja s'estan efectuant en distints camps: projectes europeus, ARRU, projectes de servicis socials i inserció sociolaboral... “Però en estos moments –ha explicat- tenim un coll de botella, que és garantir la seguretat i que es respecten les normes de convivència”

Per això, la nova comissió abordarà estos aspectes de manera conjunta, “amb l'objectiu de fer respectar les normes de convivència perquè la gent del Cabanyal puga viure com en qualsevol altre barri, amb normalitat”, ha defés l'alcalde de València.

Ribó ha explicat que serà una comissió participativa, ja que comptarà amb la presència i col·laboració de les principals associacions del barri i del Marítim “per a poder abordar els problemes, analitzar-los, i que totes les actuacions siguen el més coincidents possible amb les necessitats del barri”.

El primer edil ha assenyalat els principals problemes “que dificulten la vida normal en el Cabanyal i que han d'eliminar-se: sovinteig de droga, sorolls a altes hores nits, problemes per falta de civisme que provoquen brutícia, xiquets amb definciències d'escolarització... I cal coordinar-se per a actuar, perquè en el Cabanyal les normes s'han de complir”.

Per la seua banda, el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha manifestat la seua “satisfacció” per l'impuls a esta labor conjunta entre les tres administracions, i ha assegurat que, en matèria de seguretat, l'alcalde i la Corporació “compten amb tot el suport i reforç de la Policia Nacional”.

DISSUADIR, MITJANÇAR I ACTUAR

Ribó ha recordat que els problemes del barri “fa molts anys que existixen”, però des de l'Ajuntament, i a partir d’ara amb el suport de la Generalitat i la Delegació del Govern “anem a plantejar i abordar una major presència de les forces de seguretat, sempre des de la premissa de dissuadir, mitjançar i, arribat el cas, actuar per a evitar que els problemes es produïsquen”. “Volem treballar sempre des d'un plantejament de presència dissuasòria, intermediació i acció. El compromís està clar i les comissions tècniques aniran analitzant els temes i definint les actuacions i els mitjans concrets”, ha afegit.

A preguntes dels periodistes, l'alcalde s'ha referit als problemes per l'ocupació de vivendes, encara que el seu recorregut passa pels tribunals i la fiscalia, i no tant per la gestió municipal.

Quant a la possibilitat de disposar d'un dependències policials estables, Ribó ha recordat que ja s'ha explicat als veïns que “hui per hui no és una possibilitat immediata, però l'augment notable la presència policial sí ho és”.

Destacats