L’Ajuntament de València enquestarà el personal municipal per poder millorar l’actual Pla d’Igualtat

Guardar

Ajuntament de València
Ajuntament de València

La regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de Valencià, Lluïsa Notario, ha anunciat el llançament dilluns que ve, dia 14, d'una enquesta adreçada a tot el personal públic municipal per a obtenir dades sobre quin és el coneixement per part de les treballadores i els treballadors sobre els recursos d'igualtat amb què compta el consistori i fer un diagnòstic sobre la percepció que tenen de la integració de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en l'administració local.

Notario ha explicat que "la integració de la igualtat en les polítiques de gestió de recursos humans és un objectiu prioritari de la Delegació d'Organització i Gestió de Persones", motiu pel qual des de la Regidoria insten a la participació activa de totes les empleades i els empleats municipals.

"La informació que es pretén obtenir servirà per a analitzar la percepció que la plantilla té sobre la implementació de la igualtat i per detectar si coneixen les estructures, les eines i altres recursos amb els quals comptem per al foment de la igualtat de tracte i oportunitats entre les treballadores i treballadors municipals", ha detallat.

La realització d'aquesta enquesta està contemplada dins del segon Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de València a la fi d'adequar i millorar propostes d'acció que donen suport al seguiment i avaluació del pla. "El Pla d'Igualtat es revisa anualment per la comissió de seguiment, que permet veure l'evolució de l'execució del pla, la qual cosa possibilita alhora adequar les accions dels exercicis següents", ha afirmat la regidora.

Entre les preguntes que van destinades a detectar el coneixement que tenen els treballadors i les treballadores municipals sobre els recursos al seu abast, hi ha algunes enfocades a l'accés a la formació en igualtat -com ara si ha realitzat alguna formació en matèria d'igualtat per part de l'Ajuntament en els darrers tres anys- i d'altres dirigides al coneixement sobre les estructures, com ara la mateixa Comissió d'Igualtat o altres eines com ara protocols o reglaments -per exemple, si sabria què fer o a qui dirigir-se en cas de patir assetjament sexual o assetjament per raó de sexe o identitat sexual en el lloc de treball?-.

Sobre les qüestions destinades a conéixer la percepció de la plantilla sobre la implementació de la igualtat en la institució es fan preguntes com ara si en el seu servici o departament s'utilitzen imatges sexistes en zones comunes i despatxos, o que determinen en una escala en quin lloc situarien la igualtat d'oportunitats entre dones i homes dins de l'Ajuntament.

Els treballadors i les treballadores municipals accediran de manera anònima i voluntària a partir de dilluns, dia 14, a aquest qüestionari, elaborat per la Comissió d'Igualtat, a través de la Intranet municipal. Dins del bloc d'aplicacions trobaran l'opció 'enquestes' i es mostrarà la d'igualtat. L'enquesta és confidencial i les seues respostes seran usades exclusivament per a elaborar propostes per al desenvolupament del nou Pla d'Igualtat a través del tractament estadístic de les respostes i els informes que s'hi extraguen.

"Este govern està fent una ferma aposta troncal i transversal per la igualtat i les polítiques inclusives, avançant de manera decidida en el desenvolupament de polítiques públiques i accions per acabar amb les desigualtats entre homes i dones i les discriminacions que encara pateixen les persones LGTBI", ha afegit Notario.

Per la seua part, la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud, ha destacat que "la igualtat és un compromís del govern de Joan Ribó i, per això, el primer lloc on cal actuar és el mateix ajuntament, perquè tot el personal del consistori tinga una formació adequada i les ferramentes necessàries per a poder aplicar en les polítiques públiques tot el que té a veure amb la igualtat i la no discriminació".

En aquesta línia ha afegit que "els funcionaris i les funcionàries han de tindre les ulleres violeta posades per a l'aplicació correcta dels elements que garantisquen la igualtat de condicions entre homes i dones".

Destacats