Ajuntament de València i Generalitat presenten el projecte de bloc Portuaris als fons europeus

Guardar

sandra gomez y ruben martinez dalmau
sandra gomez y ruben martinez dalmau

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí després de la reunió amb el vicepresident de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, que l'Ajuntament i la Generalitat han presentat el projecte de bloc Portuaris als fons europeus per a la recuperació anomenats Next Generation. La inversió prevista de 27 milions d'euros "permetria reedificar el bloc de Drassanes, reedificar el bloc Portuaris i donar una solució i alternativa residencial a les famílies que volen integrar-se dins del barri".

Sandra Gómez ha destacat que "hui fem un pas molt important per resoldre un dels problemes que portàvem arrossegant al barri del Cabanyal-Canyamelar, que és donar una solució a la regularització del bloc Portuaris", la qual cosa "suposa ja un full de ruta". En eixa línia, la vicealcaldessa ha explicat que "el projecte s'ha presentat als Next Generation per aconseguir el finançament europeu que ens permeta desenvolupar un projecte que és d'envergadura". En primer lloc, "envergadura econòmica perquè suposa la reedificació de dues parcel·les al Cabanyal-Canyamelar". En segon lloc, "envergadura social, ja que afecta més de cent famílies i, per tant, hem de donar una solució pràcticament personalitzada a cada circumstància". En tercer lloc, "és de gran envergadura urbanística, perquè suposa la resolució de dues parcel·les, que ens permetran normalitzar, regularitzar i unificar eixa zona del Cabanyal-Canyamelar", ha assenyalat la vicealcaldessa.

"Este projecte està en consonància amb eixa via verda que volem desenvolupar com una gran zona d'esplai i verda que guanyarà el barri", ha apuntat Gómez, la qual cosa suposa, ha continuat, "un pas cap avant amb un full de ruta". A partir d'ara, ha explicat la vicealcaldessa, "començarem a desenvolupar i a dialogar amb tots els veïns i veïnes per explicar aquest projecte que tenim armat i acordat".

Gómez ha explicat que la inversió prevista de 27 milions d'euros "permetria reedificar el bloc de Drassanes, reedificar el bloc Portuaris i donar una solució i alternativa residencial a les famílies que volen integrar-se dins del barri, la qual cosa suposaria alçar unes 160 vivendes i rehabilitar altres 99 vivendes al barri".

Per la seua part, el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assenyalat que "hui és un dia molt important, perquè estem fent el primer pas per solucionar un dels grans deutes que teníem les administracions públiques amb la ciutat València i concretament amb el barri del Cabanyal-Canyamelar". Dalmau ha recordat que "ja sabem que la decisió que es va prendre era la de reallotjar les famílies dins del mateix àmbit del barri i ara ja sabem com el farem, ja tenim un full de ruta, i això implica llum verda a la regeneració de Portuaris i, sobretot, un pas avant molt important perquè el Cabanyal-Canyamelar siga el barri que tots volem que siga", ha conclòs.

Destacats