Ajuntament de València aprova les ajudes a mercats ambulants de barri i parades de mercats municipals

Guardar

mercadillo ep
mercadillo ep

L'Ajuntament de València ha aprovat les ajudes econòmiques per a fer costat als mercats ambulants de barri que no han pogut muntar els seus llocs durant els últims mesos a causa de la pandèmia de la Covid-19 i de l'estat d'alarma decretat per ella i als diferents llocs dels mercats municipals de la ciutat per un import de 829.290,11 euros, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Així, ha indicat que aquesta quantitat, unida als 1.240.743,70 euros de les subvencions al comerç de proximitat, suma un total de 2.070.033,81 euros en ajudes per a rescatar el comerç de la capital valenciana.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat les ajudes als mercats ambulants de barri i a les parades dels mercats municipals s'ha aprovat en la Junta de Govern Local celebrada aquesta jornada. "Es tracta d'unes ajudes molt importants que contribuiran a pal·liar els efectes econòmics que ha generat la Covid-19 en els autònoms i el xicotet comerç de la ciutat", ha exposat l'edil.

Galiana ha ressaltat que "aquestes ajudes són molt fàcils de justificar" i ha animat per això "a sol·licitar ja mateix aquesta línia de subvencions de la Regidoria de Comerç a tots aquells autònoms que tenen una parada en els múltiples mercats ambulants extraordinaris que se celebren en els barris de València i a aquelles persones que regenten una parada en algun dels mercats municipals".

L'edil ha destacat l'"esforç" que aquests professionals "han realitzat durant els dies més durs de la pandèmia garantint el proveïment d'alimentació a tota la ciutadania".

Així mateix, Carlos Galiana ha ressaltat que l'Ajuntament de València "ha augmentat de manera molt significativa la dotació inicial d'aquestes ajudes per les circumstàncies especials generades per la Covid-19 i per la importància que aquestes tindran per a pal·liar els efectes negatius en el sistema econòmic local".

"Fem costat al comerç de proximitat de València i per això fem una crida perquè totes les persones interessades sol·liciten aquestes línies de subvencions de l'Ajuntament de València", ha manifestat en aquest sentit.

Les subvencions serviran per a cobrir despeses comunes com les quotes d'assegurances de responsabilitat civil, de subministrament de serveis telefònics o altres despeses relatives a aquesta activitat comercial, ha detallat el consistori, que ha assenyalat que se subvencionarà el cent per cent del total.

"GENERADOR D'OCUPACIÓ"

"Es tracta d'una proposta municipal que té per objectiu el suport a les activitats comercials dels barris per a fer front a les seues despeses corrents. Fem costat al comerç de proximitat perquè és un potent generador d'ocupació a la nostra ciutat i, a més, un dinamitzador de la vida en els nostres barris", ha insistit Galiana.

El regidor ha asseverat que per això s'han "més que multiplicat per cinc les ajudes a aquest sector, arribant a més de 2 milions d'euros que es destinaran al comerç de proximitat, els mercats municipals i en les associacions de comerciants".

Destacats