L’Ajuntament de València amplia en vora dos mesos i mig el termini per pagar tributs municipals

L’objectiu, segons Borja Sanjuán, és “donar flexibilitat a empreses i famílies que en la primera part de l’any han patit alguna conseqüència econòmica per la pandèmia”

Guardar

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán
El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán

La Junta de Govern Local aprovarà aquest divendres l'ampliació del període voluntari de pagament dels tributs municipals. Així, es prorroga fins a l'11 de juliol l'abonament de l'IBI o la taxa de taules i cadires, quan el calendari ordinari marcava el 30 d'abril com a data límit.

A més, es retarda fins al 29 d'abril el cobrament dels rebuts domiciliats i fraccionats en terminis. L'objectiu, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, és "donar flexibilitat a aquelles empreses o famílies que en la primera part de l'any encara han patit algun tipus de conseqüència econòmica per la pandèmia".

"Tornarem a atorgar una altra vegada facilitats de pagament als veïns i veïnes, xicotetes i mitjanes empreses de la ciutat de València, perquè puguen retardar el pagament dels impostos, ampliant el període voluntari de pagament", ha informat Sanjuán.

La finalitat és "adaptar-lo millor a aquesta realitat d'eixida i de creixement de recuperació econòmica que estem vivint a la ciutat", ha afegit el regidor.

El titular d'Hisenda ha recordat que "a l'inici de la pandèmia l'Ajuntament va mantenir una actitud flexible per adaptar-la a la situació socioeconòmica del moment", a través de mesures com ara la suspensió de taxes o facilitats relacionades amb el pagament de tributs. "Afortunadament", ha manifestat el regidor, "la situació és diferent de la del 2021 i 2020, com avalen les dades d'atur a la ciutat: 17.000 persones desocupades menys que quan va canviar el govern municipal", el 2015.

No obstant això, ha assenyalat l'edil, existeixen "sectors i activitats amb dificultats específiques", que "aquest primer mes de l'any han viscut complicacions per l'augment de casos per la nova variant" de la covid-19. D'aquí, ha remarcat Borja Sanjuán, la decisió del consistori de modificar el calendari tributari del 2022 per retardar el pagament d'impostos.

Destacats