València adjudica la renaturalización de la calle Murta de Benimaclet

Aquests treballs s'executaran en un termini de tres mesos amb un pressupost de quasi 40.000 euros (39.903,38 €, IVA inclòs)

Guardar

El vicealcalde de València, Sergi Campillo
El vicealcalde de València, Sergi Campillo

L'Ajuntament de València ha adjudicat el contracte d'obres per a introduir més arbres al carrer de Murta, generar-hi zones d'ombra, i continuar amb la renaturalització del barri de Benimaclet. Estos treballs s'executaran en un termini de tres mesos amb un pressupost de quasi 40.000 euros (39.903,38 €, IVA inclòs). El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha informat hui d'aquesta intervenció que es durà a terme en un tram de vianants entre els carrers de Mistral i El Sants. L'actuació s'executarà a prop del futur jardí, ja licitat, que es realitzarà entre els carrers de Murta, i els d'Arquitecte Arnau i Poeta Blas de Otero, al costat del Col·legi Públic de Benimaclet.

Aquesta nova arborització, sol·licitada pel veïnat per mitjà dels pressupostos participatius DecidimVLC, "s'emmarca en la política de renaturalització urbana desenvolupada per l'Ajuntament, que recentment va començar la plantació d'arbratge d'alineació al carrer del Túria, entre el carrer Borrull i el passeig de La Petxina, en el barri del Botànic". Així ho ha explicat Sergi Campillo, qui també ha destacat que la nova intervenció "incrementarà la infraestructura verda del barri i districte de Benimaclet i generarà noves zones d'ombres, tan necessàries en la situació d'emergència climàtica que pateix la ciutat".

Com a responsable d'Ecologia Urbana, ha recordat que la introducció d'arbres als carrers de València i l'increment de la infraestructura verda "és una política prioritària del govern municipal per a millorar els barris". Concretament, aquest treball "renaturalitzarà un tram del carrer Murta convertit en zona de vianants que hui dia presenta un aspecte excessivament dur i sense elements vegetals".

El projecte recull els treballs necessaris per a generar l'alineació en aqueix tram i d'aquesta manera continuar l'alineació que ve des de l'altre costat del carrer Mistralenc. A l'ésser una zona per als vianants i per a mantenir els seus recorreguts accessibles, s'han projectat 7 escocells de 1x1 m², amb l'espècie arbre de l'amor (Cercis siliquastrum) i dos inundadores de 50 l/h per cada escocell.

Destacats