Així són les Falles de la Secció Especial 2021

Coneix les falles més impressionants de les Falles de València 2021

Guardar

meditadora fallas
meditadora fallas
Ja està tot llest. Després d'una nit complicada de pluja, les Falles de València han tornat al carrer any i mig després i ja han sigut visitades pel jurat. Després de conéixer els Ninots Indultats d'enguany, tots dos de Secció Especial, i les millors falles d'infantil, aquesta vesprada serà el moment de revelar els premis dels monuments grans."No li ho contes a la iaia" d'Algarra és el ninot que se salvarà de les flames en aquest 2021. Amb ell la Falla Almirante Cadarso – Conde d'Altea entra la història. Per primera vegada, una comissió s'alça amb els Ninots Indultats, infantil i major, durant dos anys consecutius.Des d'ara, es poden visitar tots ninots en estar exposats en les seues respectives falles fins a la Cremà del pròxim diumenge, inclòs del guanyador -encara que aquest s'allunyarà de les flames per a formar part del Museu Faller-.Aquesta vesprada a partir de les 20 hores i des de Junta Central Fallera coneixerem en directe els premis de les Falles Grans.

Falles de la Secció Especial 2021

Encara que en el cens de la Junta Local Fallera es compten 391 comissions falleres, les que tenen monuments de la Secció Especial, totes elles a la ciutat de València, són sens dubte les més visitades. Són les més espectaculars per la seua grandària, color i temàtiques, però és els diners que es destina a elles el que les situa en una secció o una altra. Els pressupostos de la secció especial són els més elevats de tots. La falla Convent Jerusalem està al capdavant amb 210.000 euros de pressupost.Les falles ja estan plantades. Aquestes són les 9 falles que més mirades acaparen. Coneix la seua posada en escena i ubicació de cadascuna d'elles.  

Na Jornada

En el barri del Carme, es troba la històrica falla Na Jordana. És coneguda, entre altres coses, per fer falles poc convencionals en les quals a vegades es pot, fins i tot, entrar dins d'algunes figures.

Convent Jerusalem

La falla Convent Jerusalem està a un pas de l'Estació del Nord i, per això, és una de les primeres que veuen molts turistes. Situada en l'encreuament de 2 carrers no massa grans, els embossos de gent són freqüents en les edicions de falles prepandèmia.

Exposició - Misser Mascó

Una de les dues falles que estan més enllà del riu. La falla Exposició - Misser Mascó, que es troba a l'altre costat del pont de l'Exposició, és una de les més visitades; en el seu entorn hi ha llocs de menjar, bons llocs per a veure els Castells del Riu o la Nit del Foc i revetles quasi perpètues.

Almirant Cadarso - Conde de Altea

La falla Almirante Cadarso - Comte Altea es troba en la zona de Gran Via, més enllà del Mercat de Colón. Entre edificis modernistes, l'entorn quasi sembla formar part del decorat de la falla, que forma part de la secció especial des de 2005.

Cuba - Literat Azorín

En ple barri del 'moderneo' de València, en Russafa. És, sens dubte, un dels barris amb més tradició fallera. La falla té darrere més de 60 anys d'història i és també una de les més visitades cada any. Per això, la zona de voltant està plena de vida.

Plaça del Pilar

En un altre dels extrems del Centre històric de València està la falla de la Plaça del Pilar. Es tracta d'una enrome falla 'clavada' en una xicoteta plaça entre una església i edificis centenaris. Tal és la seua grandària i proximitat als edificis, que durant la cremà han de posar teles ignífugues especials perquè no es vegen afectats.

Sueca - Literat Azorín

També en l'ambient faller de Russafa està la falla Sueca - Literat Azorín. Si bé és gran, la seua presència en un encreuament de carrers amb poc espai fa que resulte encara més impressionant visitar-la. Es tracta d'una falla amb més de mig segle d'història que acumula premis i ninots indultats. Una de les favorites a ser la gran guanyadora de 2019.

Regne de València - Duc de Calàbria

La falla Regne de València - Duc de Calàbria va iniciar la seua història durant la Segona República, en 1934. Situada en un lateral de l'Avinguda del Regne de València disposa d'un gran espai en el qual veure aquesta falla de la secció especial. Tenen en el Museu Faller 5 ninots que van ser salvats de les flames de la cremà.

L'Antiga de Campanar

Una altra de les falles més enllà del riu. Encara que estiga una mica allunyada a peu del centre històric, té la parada de metro Campanar al costat i, sens dubte, val la pena. Guanyadora de les Falles de València 2017, crida l'atenció per les seues temàtiques i estils, diferents del realisme de moltes altres.

Arxivat a:

Destacats