Adjudicat el projecte de l'edifici per a emergències residencials amb tipologia típica del Cabanyal

L'edifici constarà de tres plantes, 12 habitacions individuals i huit dobles, i tindrà una capacitat màxima per a 40 persones

Guardar

Barri del Cabanyal de València
Barri del Cabanyal de València

L'Ajuntament ha adjudicat la redacció del projecte de les obres per a l'habilitació d'un edifici social en dues parcel·les municipals situades als carrers dels Àngels, al barri del Cabanyal. Es tracta d'un projecte amb l'objectiu d'oferir una resposta a les persones que, per motius d'urgències socials, necessiten un recurs residencial puntual i d'emergència.

L'empresa adjudicatària és la mercantil Durán Moreno Arquitectos SLP, que s'encarregarà del "Contracte de prestació dels servicis per a la redacció del projecte de demolició d'un edifici, estudi geotècnic, actuació arqueològica, projecte bàsic i d'execució d'obres d'edificació, projectes d'instal·lacions i direcció facultativa per a la demolició d'un edifici i construcció d'edifici per a allotjaments dotacionals al C/ d'Àngels núm. 47 i 49 i C/ Sant Pere núm. 58 del barri del Cabanyal".

El pressupost d'adjudicació ascendeix a 133.205,75 €, i s'ha estimat un termini d'execució del contracte de 17 mesos no consecutius, desglossat en quatre fases: la primera fase serà de 45 dies naturals des de la formalització del contracte projecte bàsic; la segona fase, la redacció del projecte d'execució, serà de 4 mesos; la fase 3, corresponent a l'execució de l'obra, tindrà un termini de 12 mesos (estimació pendent d'allò que es determine en el projecte i resulte finalment després de la licitació de les obres); i el final d'obra, o fase quatre, s'ha previst d'un mes de duració.

Tal com ha explicat la regidora de Vivenda i Servicis Socials, Isabel Lozano, l'edifici comptarà amb tres plantes, 12 habitacions individuals i huit dobles, i tindrà una capacitat màxima per a 40 persones. El nou edifici s'integrarà perfectament en l'entorn urbà, ja que s'ha plantejat una tipologia d'acord amb el context i la història del barri, a més de caracteritzar-se per ser una construcció amb un cost energètic zero. L'edificació anirà situada en dues parcel·les municipals del Cabanyal: el solar que hi ha en el número 47 del carrer dels Àngels, i la parcel·la contigua, situada al carrer dels Àngels 49 cantonada amb el carrer dels Pescadors, on actualment hi ha un edifici deshabitat de cinc plantes i poc integrat en el seu entorn urbà.

Les obres inclouen la unió dels dos solars per a construir aquest nou edifici ecològic i sostenible i amb els paràmetres característics del barri mariner del Cabanyal.
El projecte es contempla com un edifici d'apartaments bàsics amb espais comuns com una habitació de bugaderia amb llavadores, sales d'estar per al descans, entre altres. Els apartaments tindran el bàsic i necessari, ja que es tracta d'un recurs per a estades de caràcter temporal i d'urgència.

Segons les paraules de Lozano "el projecte, d'una banda, millorarà i regenerarà l'espai urbanístic d'aquesta zona del Cabanyal aportant valor a aquesta part del barri i, d'altra banda, dotarà a la ciutat d'un espai molt necessari hui dia que suposarà una alternativa digna a les persones i famílies que es troben en algun moment en una situació d'emergència residencial".

Destacats