Adjudicades les ajudes al lloguer social per un valor d'1,2 milions d'euros

La Junta de Govern ha aprovat este divendres la proposta, que beneficiarà 884 titulars de contractes de lloguer

Guardar

1230-oliver-ajudes-lloguer
Panoràmica de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Panoràmica de la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres les Ajudes al Lloguer Social corresponents a l'exercici 2016, amb una dotació econòmica total d'1,2 milions d'euros, que serviran per a donar suport a les necessitats bàsiques de vivenda d'un total de 884 titulars de contractes de lloguer. Així ho ha anunciat este divendres la regidora de Vivenda, Maria Oliver, a l’acabament de la reunió de la Junta.

Tal com establien les bases de la convocatòria, les ajudes sufragaran fins a un 40% del lloguer dels beneficiaris i beneficiàries, i van dirigides a lloguers que no superen els 450 euros. Per a la concessió de les ajudes s'establia una sèrie de criteris: renda (en funció de l'IPREM), persones víctimes de desnonaments, víctimes de terrorisme, víctimes de violència masclista, jóvens menors de 35 anys, persones majors de 65, famílies monoparentals o nombroses, i ciutadans i ciutadanes amb persones al seu càrrec.

Tal com ha subratllat la regidora Maria Oliver, “es tracta d'una de les apostes de l'Ajuntament per a fer de la vivenda un dret accessible a tots i totes”. De les 1.895 sol·licituds presentades, s'han resolt favorablement 784, i 515 s'han desestimat, atés que ja disfrutaven d'altres ajudes municipals o de la Generalitat. Quant a les 596 que s'han quedat fora per no arribar a la puntuació exigida, la regidora ha assegurat que “amb l'increment pressupostari previst per a l'any que ve, que passa d'1,2 a 2 milions d'euros, arribarem pràcticament a tota la ciutadania que necessita este suport”.

Oliver ha assegurat que, des de la Regidoria de Vivenda, es “tanca un any prou satisfactori: sense desnonaments hipotecaris en aquells que han arribat a l'Ajuntament, amb un Punt de Vivenda que ha funcionat molt bé, i també en el tema de mediació de desnonaments per lloguer entre particulars”. En contrapartida, ha lamentat “no haver pogut fer una compra que incrementara el Parc de Vivendes”.

“Als bancs no els interessa vendre”

A este respecte, la regidora ha subratllat que “si hem de traure una conclusió de tota la gestió intensa feta des dels Servicis Municipals de Vivenda i de Patrimoni, després de moltes reunions amb les entitats bancàries, és que als bancs no els interessa en absolut vendre les vivendes”. Oliver ha recordat que el passat mes de novembre, el Banc d'Espanya va requerir les entitats bancàries perquè, en el moment que feren una venda de vivendes per davall del preu que tingueren en la seua comptabilitat, haurien de repassar totes les vivendes que tenen. “I això és inviable per a ells –ha denunciat la regidora–, atés que tenen les seues vivendes en una situació prou irregular, i cap interés a vendre, ni a ajudar a l'Administració pública a reactivar les vivendes buides”.

Per això, i atés que “esta mateixa situació es repetix en altres ajuntaments de l'Estat, hem de vore la manera d'afrontar el repte que implica com pressionar les entitats bancàries perquè venguen les seues vivendes”. La regidora ha recordat que l'acumulació de vivendes buides en mans dels bancs “està generant problemes d'ocupacions irregulars, de falta de pagament de comunitat, de falta de manteniment…, que generen molt de problema al veïnat. És un problema que es dóna en totes les ciutats i que d'alguna manera cal abordar-lo”, ha conclòs.

Apartaments per a jóvens en el Carrer dels Juristes

La Junta de Govern Local ha aprovat també realitzar la cessió gratuïta a l'empresa municipal AUMSA d'una parcel·la situada en el carrer dels Juristes, números 6 i 8, per a la construcció de vivenda jove en règim de lloguer (barri del Mercat). En la planta baixa s'habilitaran espais comuns de caràcter sociocultural obert al barri.

Es tracta d'un espai situat darrere de la denominada Casa del Rellotger, “un solar xicotet (560 metres quadrats) –en paraules de Maria Oliver–, però que creiem que sí que pot donar resposta a les necessitats de lloguer de jóvens menors de 35 anys, amb un tipus de vivenda d'apartaments de 35 metres quadrats. És una bona notícia”, ha conclòs la regidora.

Arxivat a:

Destacats