Adif va destinar 19 milions a les Rodalies de la Comunitat Valenciana en 2019

Guardar

cercanias
cercanias

Adif i Adif Alta Velocitat van invertir un total de 1.798 milions d'euros durant 2019, import un 15% superior al de l'exercici anterior i que en la seua major part es va destinar als corredors d'Alta Velocitat actualment en construcció i als plans de millora que escomet en la xarxa de Rodalia.

Quant a les inversions en la xarxa convencional, 128 milions anaren al pla de millores de la Rodalia de Catalunya i altres 78 milions al corresponent de Madrid. També es van destinar inversions a la Rodalia de la Comunitat Valenciana (19 milions d'euros), d'Astúries (17 milions) i Cantàbria (7 milions).

De la inversió total a Espanya, l'AVE va acaparar 1.219 milions d'euros, un 4% més i el 68% de la inversió total, segons va informar la companyia pública promotora i gestora de la xarxa ferroviària.

No obstant això, el ferrocarril convencional és el que es va anotar l'increment més gran, del 48%, atés que va comptar amb 578 milions, en la seua majoria per a Rodalia.

Quant a les inversions en Alta Velocitat, la companyia que presideix Isabel Pardo de Vera va destinar 363 milions a l'AVE a Galícia i altres 163 milions a l'AVE d'Extremadura.

Al seu torn, la 'Y' basca, la línia d'Alta Velocitat que unirà les tres capitals basques, va rebre una inversió de 111 milions, i la Variant de Pajares, els túnels que es construeixen sota el port del mateix nom per a connectar Astúries a la xarxa AVE, altres 69 milions.

En paral·lel, Adif també va dedicar 36 milions d'euros a l'eix de ferrocarril convencional entre Sagunt, Terol i Saragossa, altres 28 milions a l'electrificació de la línia entre Salamanca i Fuentes de Oñoro i 13 milions més a actuacions en estacions de viatgers, entre altres inversions.

FINANÇAMENT EUROPEU

En un comunicat, la companyia dependent del Ministeri de Transports també va informar que durant l'any passat va rebre finançament procedent de diferents fons europeus per un import total de 319,3 milions d'euros, un 41,3% més que l'any anterior.

Els fons europeus constitueixen una de les principals fonts de finançament d'Adif, al costat dels pressupostos públics, el cànon que cobra als operadors, i el finançament bancari, fonamentalment amb el BEI.

Destacats